Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema,

niżej moja nowa scena. Starałem się zminimalizować posta, jak najwięcej rzeczy zrobić w 3d, czegoś się nauczyć :) 3d max i vray, post w photoshopie. Większość modeli sam modelowałem, kilka zapychaczy jak m. in. książki i długopisy pożyczone.

Praca ma tez przesłanie - przypomnieć, że to nie Alan Turing jest odpowiedzialny za złamanie kodu enigmy.

Czekam na komentarze/opinie/porady :0

Do zobaczenia niedługo!

https://www.behance.net/gallery/30283917/Almost-done

lukasz-wiktorzak-final.jpg?1444689739

lukasz-wiktorzak-1.jpg?1444689730

lukasz-wiktorzak-2.jpg?1444689733

lukasz-wiktorzak-3.jpg?1444689735

lukasz-wiktorzak-4.jpg?1444689737

Edytowane przez Drake

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten zlamal kod, kto ma we wladzy media swiatowe. Stad nie niemcy zabijali zydow, ale hitlerowcy, ktorzy okupwali niemcy od 1933 ;)

A praca fajna. Jednak najwiekszy mankament to zaduzo ciemni - jest przeakcentowana.

Cheers

EDIT:

Polityka historyczna hegemonow swiata, w tym niemcow, jest jasna: to co dobre zrobili Polacy, jak chociby crack enigmy - odebrac. To co zlego zrobili inni przypisac Polakom. Stad "Polskie obozy smierci" itd itp. Ale wiadomo, kto sie orientuje w sytuacji jest to dla niego jasne jak Slonce.

BTW. Duzo za duzo ciemnego.

Napisano
  • Autor

Może spróbuj na innym monitorze, bo chyba nie jest aż tak źle :)

Napisano

Drake swietna praca! Zdecydowanie na fronta. Choc musze sie zgodzic z boliticiem ze ciemno gdzie niegdzie masz. Na tej polce masz pelno detalu ktory kompletnie ginie w cieniu, przydalby sie tam troche jasniej. Rozumiem jaki klimat chciales uzyskac ale chyba jednak troche ze ciemno. Przez to tez mialem problem jak ta praca ma przypominac o wkladzie Polakow w zlamanie enigmy, dopiero po rozjasnieniu i przyjrzeniu sie z bliska zauwazylem polska opaske. Nie jestem fanem poprawia pracy innych, bo kazdy ma tam jakas swoje wizje ale ja widzialbym to bardziej tak:

Napisano
  • Autor

Dzięki Pawelkos :) rozjaśnienie na pewno pomaga w pokazaniu elementów z tyłu!

Skoro już jest jaśniejsza wersja to z polskich akcentów jest pistolet VIS a na budziku jest za 16.57, czyli tuż przed 'Godzina Zero' - takie smaczki :) można to sobie złożyć w historyjkę :)

Napisano

Hmm jak pisalem pierwszego swojego komenta to ogladalem twoj render w pracy na skalibrowanym monitorze i wydawalo mi sie za ciemno, a teraz ogladam na swoim(nieskalibrowanym) w domu i teraz wydaje sie byc OK(nie za ciemna). Dziwne ze tak malo postow bo praca naprawde swietna i w cos innego niz kolejna wizka. Moze wlasnie dlatego tak malo...

A co do Polskich smaczkow to na broni sie nie znam a przynajmnie nie az tak zeby znac ten pistolet a zwlaszcza przykryty w 3/4 opaska. Ale dla znawcow na pewno nielada frajda odnajdowanie tych akcentow;) Moze mogles podpowiedziec w pierwszym poscie ile ich ukryles na obrazku:)

Napisano
  • Autor
Moze mogles podpowiedziec w pierwszym poscie ile ich ukryles na obrazku:)

Jest jeszcze kilka, ale poczekam jeszcze trochę z publikacją listy :)

Napisano

Moze papierosy extra mocne? Ale one filtrow nie mialy;) A tak a propo - w czasach 40tych raczej papierosy filtrow nie mialy. Ale moge sie mylic.

Z WIKI: " Obecnie prawie wszystkie papierosy mają filtry, wprowadzone po raz pierwszy w 1940 roku przez markę Pall Mall i rozpowszechnione przez markę Kent". Tak wiec te papierosy to albo Pall Mall albo Kent. Z tego widac ze polskiego crackera sponsorowaly USA. Z tego wniosek ze za zlamaniem enigmy stoi Polak i USA.

Na moim ekranie iMac dalej ciemno. Ale i tak praca bardzo dobra.

Cheers

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności