gryzon Napisano 13 Październik 2015 Napisano 13 Październik 2015 Tak jak w temacie. ctrl+LMB maskujemy malując po obiekcie. Jeśli robię to myszką to mam twarde linie. W przypadku tabletu który reaguje na siłę nacisku piórka daje miękkie przejścia. Jak łatwo przełączać w tryb twardego malowania używając priórka? Kopię i kopię i nie mogę dojść jak nad tym zaponować :)
Kubajaniak Napisano 13 Październik 2015 Napisano 13 Październik 2015 Możesz w zakładce "preferences" otworzyć "tablet" i odznaczyć "Use tablet". Tablet będzie dalej działał, ale bez siły nacisku.
gryzon Napisano 15 Październik 2015 Autor Napisano 15 Październik 2015 Zrealizowałem tak jak radzisz. Dobrze sobie to wywalić na wierzch na jakiś custom UI i jest malina.
tr3buh Napisano 15 Październik 2015 Napisano 15 Październik 2015 jeszcze mozesz po zamaskowaniu kliknąć kilka razy na modelu trzymając ctrl+alt wtedy krawędzie maski się wyostrzają, kiedy trzymasz alt krawędzie robią się miękkie, wg mnie tak jest lepiej niż grzebać w preferencjach
gryzon Napisano 16 Październik 2015 Autor Napisano 16 Październik 2015 Tak, znane i lubiane ale gdy jest model z naprawdę bardzo wysokim poziomem subdiv i trzeba coś szybko narysować to strasznie powoli to idzie z siłą nacisku. A tak to masz myk myk i gotowe.
Rekomendowane odpowiedzi