Skocz do zawartości

Dziwne błędy na renderze z lotu ptaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam robię właśnie ujęcia osiedla zlotu ptaka i nagle wyszły dziwne efekty na obiektach soft to max +vra 3.2, od razu mówię ze te błędy wychodzą tylko pod kamerą do ujęcia z lotu ptaka na normalnych ujęciach jest wszytko oki zresztą można zobaczyć w tym poście , od razu uprzedzam ze w tych miejscach niema powielonej geometrii a zachowując ten sam kat tylko dając kamerę bliżej tez wychodzi wszytko ładnie i czysto. Nie sa to także ani normale ani diplacement. Scena jest święcona hdri jak ja przerzuciłem na corone jest wszytko oki ale wtedy niestety czas mnie zabije bo to spore plansze mają być. Z góry dzięki za podpowiedzi

WAXlcdd.jpg

Edytowane przez skalpel3d
  • Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

z cyklu: co tym razem vray, odwala. XD

Ale to ten błąd jest tylko pod jednym kątem i tylko na pewnej odległości? to nie opłaca ci się zmienić kąt o te 0.1 i trajektorie lotu odrobineczkę?

+ czy patrzyłeś jak wygląda sprawa z clippingiem kamery?

Edytowane przez Maciek Jutrzenka
Napisano (edytowane)

weź ściągnij corone teraz jest darmowa beta 1.3.. wrzuć to do tego convertera wyrenderuj i z głowy..

- - - Połączono posty - - -

ej a próbowałeś przesunąć całą scenę albo troche jeden dom?

// edit

ahh teraz przeczytałem że już renderowałeś na coronie. ;x

Edytowane przez Maciek Jutrzenka
Napisano

Maciek wrzuciłem do corony i tam jest oki ale niestety plansze mają mieć 10k pix dłuższy bok i corona będzie to liczyć w .........Ale spróbuje jeszcze z przesunięciem sceny na razie podbicie samplowani spowodowało ze zniknęły te cuda na dachu przy oknach podwójnych

Napisano

To. W kazdej rozdzialce odwala? Moze 150% byloby bez artefaktow?

Moze faktycznie najwygodniej bedzie przelaczyc kamere na innego ptaka jak mowisz, ze inny ustaw nie generuje tego. Chyba ze ta skala ma tak caly czas.

Napisano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi i dobre chęci :). ale pomogła banalna sprawa przeniosłem scena do maxa 2016 nie zmieniłem żadnych ustawień, zapisałem z powrotem do 2014 i wszytko śmiga bez żadnych paskudztw