Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy da sie ustawić viewport aby wyświetlał grafiki podczas pracy w najwyższej jakości?

Chodzi mi o tekstury i obiekty 3d czyli antialising (jeśli to możliwe) oraz wysokiej rozdzielczości nałożone tekstury

Kiedys udało mi sie jakimś sposobem zupełnie przypadkowo przełączyc na doskonałą jakość

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oprócz zmiany parametrów w zakładce Display Performance trzeba jeszcze ustawić podgląd materiałów w trybie "realistic".

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

@Ania Pobrałem skrypt, dodałem do maxscript oraz użylem evaluate, Nie wiem czy to cokolwiek zmieniło bo nie otrzymałem żadnego komunikatu a nawet jeśłi wszystko sie powiodło to nie mogę znaleźć tego w moim Maxie. Gdzie szukać?

Napisano

skalpel3d podał dokładne lokalizacje gdzie to sie ustawia, nie trzeba żadnych skryptów.

Napisano

Po evaluate musisz wciągnąć ikonkę na UI i potem kliknąć na ikonkę, powinno się otworzyć okno z ustawieniami.

For installation, open it in the Maxscript Editor and press "Evaluate" ( Ctrl-E ). After that, you'll find it in the "Customize User Interface Dialog" in the "Spacefrog Tools" - category. Simply map "Nitrous: Viewport Texture Tweaker" to a keyboard shortcut, menu entry or button as usual.

To co pisał skalpel3d u mnie też nie działało, ale to już jakiś czas i kilka wersji temu, może w międzyczasie naprawili.

Edytowane przez Ania