Jonasz Osmenda Napisano 29 Październik 2015 Napisano 29 Październik 2015 Czy da sie ustawić viewport aby wyświetlał grafiki podczas pracy w najwyższej jakości? Chodzi mi o tekstury i obiekty 3d czyli antialising (jeśli to możliwe) oraz wysokiej rozdzielczości nałożone tekstury Kiedys udało mi sie jakimś sposobem zupełnie przypadkowo przełączyc na doskonałą jakość
skalpel3d Napisano 29 Październik 2015 Napisano 29 Październik 2015 Viewport configuration -> Visual Style & Appearance a tekstury w Display Performance
Jonasz Osmenda Napisano 29 Październik 2015 Autor Napisano 29 Październik 2015 @skalpel3d bawiłem sie wczesniej tymi parametrami wg mnie nic sie nie zmieniło
Ania Napisano 29 Październik 2015 Napisano 29 Październik 2015 http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/nitrous-texture-tweaker Dało się to ustawić tym skryptem jeśli dobrze pamiętam (jeśli nie, to na pewno był to jakiś inny skrypt użytkownika "spacefrog")
Loozack Napisano 29 Październik 2015 Napisano 29 Październik 2015 Oprócz zmiany parametrów w zakładce Display Performance trzeba jeszcze ustawić podgląd materiałów w trybie "realistic". Pozdrawiam.
Jonasz Osmenda Napisano 30 Październik 2015 Autor Napisano 30 Październik 2015 @Ania Pobrałem skrypt, dodałem do maxscript oraz użylem evaluate, Nie wiem czy to cokolwiek zmieniło bo nie otrzymałem żadnego komunikatu a nawet jeśłi wszystko sie powiodło to nie mogę znaleźć tego w moim Maxie. Gdzie szukać?
SWRSC Napisano 30 Październik 2015 Napisano 30 Październik 2015 skalpel3d podał dokładne lokalizacje gdzie to sie ustawia, nie trzeba żadnych skryptów.
Ania Napisano 30 Październik 2015 Napisano 30 Październik 2015 (edytowane) Po evaluate musisz wciągnąć ikonkę na UI i potem kliknąć na ikonkę, powinno się otworzyć okno z ustawieniami. For installation, open it in the Maxscript Editor and press "Evaluate" ( Ctrl-E ). After that, you'll find it in the "Customize User Interface Dialog" in the "Spacefrog Tools" - category. Simply map "Nitrous: Viewport Texture Tweaker" to a keyboard shortcut, menu entry or button as usual. To co pisał skalpel3d u mnie też nie działało, ale to już jakiś czas i kilka wersji temu, może w międzyczasie naprawili. Edytowane 30 Październik 2015 przez Ania
Rekomendowane odpowiedzi