Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Jak mogę zmienić skrót do Pan'owania (domyślnie środkowy przycisk myszki, czyli kółko) na jakiś inny przycisk na myszce ? Firefox bez problemu obsługuje mi dodatkowe przyciski na myszce, ale gdy klikam je w Maxie aby zmienić skrót to program nie reaguje :/

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak wiec napisze ci krok po kroku co musisz zrobic:

1. Bierzesz bardzo duzy mlotek.

2. Chwytasz mlotek za dluzszy fragment oburacz...

ok a tak serio..

Nie ma to tej myszki jakis sterownikow do sciagniecia? Np. Nie miales plyty w pudelku z myszka. Sprawdz na stronie producenta czy nie ma dla tego modelu sterownikow do sciagniecia. Skroty powinenes byc w stanie przestawic w takim wlasnie programie ktory kontroluje dane peryferia. Byc moze sa tam opcje zaleznie od programu w ktorym pracujesz tak jak w przypadku tabletow... pozdro.

Napisano

Rozumiem, że zmieniałeś PAN w ustawieniach myszy 3ds Max na inny button swojej myszki, czyli na jaki?

Napisz jaką masz myszkę.

Ja od jakiegoś czasu posiadam ROCCAT Tyon i software tej myszki umożliwia podpinanie pod każdy z klawiszy to czego sobie zażyczę.

Generalnie bardzo długo zastanawiałem się nad wyborem myszki, i Tyon był strzałem w dziesiątkę.

4 buttony pod kciukiem (a właściwie dwa gdyż jeden do dwustronny joystick) zatem 2 buttony odpowiadają za 2x Quad menu

Joystick to do dołu "connect", do góry "collapse"

Klawisze a właściwie jeden klawisz przy RMB odpowiada za dwa rodzaje BRIDGE (ficzer EASY SHIFT umożliwia podpięcie pod jeden button 2 funkcji)

Drugi button nie został jeszcze zagospodarowany.

Muszę pomyśleć nad resztą wolnych klawiszy a zostało ich chyba 3, czyli z EASY SHIFT daje to 6 funkcji.

Polecam, znacznie przyspiesza pracę.

http://www.roccat.org/en-PL/Products/Gaming-Mice/Tyon/

Napisano
  • Autor

Też właśnie muszę pomyśleć nad jakąś myszką nową :P

Mam A4 Tech x750 z dwoma dodatkowymi przyciskami. Jakiś zewnętrzny soft może i jest, ale szczerze mówią to właśnie tego chciałem uniknąć. Nie mogę nigdzie znaleźć oficjalnych sterowników, a z takimi "no-name" z google mam złe wspomnienia :P

Po podpięciu myszki pod kompuyer Win 7 normalnie ja instaluje i np. FireFox automatycznie te dwa przyciski sobie przypisał pod cofanie strony i wracanie.

Napisano

Bo taka jest funkcjonalność tych przycisków w każdej myszce, bez względu czy masz drivery/oprogramowanie czy go nie masz.

Myszka plug and play i jej przyciski tak właśnie działają w Firefox, to samo dotyczy chodzenia po folderach w Windows.

Aby mieć pełną funkcjonalność musisz zainstalować sterowniki/oprogramowanie i w nim przypisać interesujące Cię funkcje do tych przycisków.

Musisz poszukać tych sterowników.

Napisano

w razerach można każdy klawisz przestawić do czego dusza zapragnie. i działa na wszystkich softach i systemie :P + razer ma wbudowaną pamięc więc jak przepniesz myszkę do innego komputera to ustawienia są te same P