Napisano 30 Listopad 20159 l Cześć, czy ktoś może mi podpowiedzieć jak podzielić zwykłą płaszczyznę na koła? Jest do tego jakiś modyfikator? Będe wdzięczny za podpowiedź Pozdrawiam
Napisano 30 Listopad 20159 l A możesz doprecyzować - czy chodzi o to by to co teraz jest na obrazku jako czerwone linie zamieniło się w poligony ale jakby przyklejone do tej szarej płaszczyzny?
Napisano 30 Listopad 20159 l Autor Dziękuje za odpowiedź, chodzi o uzyskanie takiego efektu: muszę najpierw wygiąć płaszczyznę a następnie podzielić ją na okręgi tej samej wielkości i usunąć pozostałość...
Napisano 30 Listopad 20159 l modelujesz jedno koło Array a potem modyfikator shrinkwrap robi on że po prostu robi projekcje danej gometri na geometrie którą wskażesz czyli no Jak UV'ka owija się :D tak w blenderze. Generalnie no ja bym wymodelował pattern a potem snap do płaszczyczny krzywej i ju
Napisano 30 Listopad 20159 l A jaki soft? W maxie http://www.itoosoft.com/freeplugins/clone.php tym pluginem (nałożonym dwukrotnie, raz na X dwa na Y) stworzysz array z kółek, i następnie Conform Space Warp. Alternatywnie na bardziej złożone tego typu obiekty (typu pierwszy obrazek w poście #3) jest bardzo dobry plugin Itoo Railclone, niestety nie darmowy. Edytowane 30 Listopad 20159 l przez Ania
Napisano 30 Listopad 20159 l Autor Zrobiłem tak jak mówisz, co masz na myśli mówiąc "Conform Space Warp"? to jest jakiś modyfikator? nie mogę go znaleźć na liście...
Napisano 30 Listopad 20159 l Sprawdź w helpie. To space warp, nie modyfikator. Alternatywnie Conform compound object, ale wydaje mi się że space warpy są wygodniejsze.