tomaszgora Napisano 18 Grudzień 2015 Share Napisano 18 Grudzień 2015 Hej wszystkim, forum przeglądam od dawna, ale w końcu nadszedł czas na pokazanie czegoś od siebie. Unreal Engine 4 może nie zyskał jeszcze na popularności ale daje możliwości, o których w przypadku statycznych renderów można tylko pomarzyć. Rzućcie okiem na kilka screenów (surówka bez photoshopa) i film prezentujący możliwość zmiany materiałów i modeli we wnętrzu. Co myślicie? Jak znajdą się chętni to postaram się udostępnić wam samą apkę, tak żeby każdy mógł zobaczyć na własnym kompie jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 18 Grudzień 2015 Share Napisano 18 Grudzień 2015 Co tu dużo mówić... postęp... idzie nowe! Niektórzy nawet wizek takich nie robią, a tu realtime. Nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 18 Grudzień 2015 Share Napisano 18 Grudzień 2015 O kurczątko. Świetnie to wygląda. Taka podmiana rzeczy w locie na prawdę robi wrażenie:) Takie coś "lata" na średnim domowym komputerze przeciętnego powiedzmy gracza coś jak do wiedźmina na średnich detalach czy jednak coś lepszego potrzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszgora Napisano 19 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2015 Dzięki dzięki :) co do sprzętu na jakim to działa to ciężko mi powiedzieć. Ja pracuje na i7 4790 GTX 970 32 GB ramu i działa płynnie w 60 klatkach. Ale pracuje teraz nad czyms nowym. Mianowicie po lekkim obniżeniu detali i jakości grafiki odpalam tę wizualizację na tablecie shield k1. Mamy zatem pełną funkcjonalność pokazana na filmke na sprzęcie moblinym, który możemy podpiąć pod dowolny telewizor z HDMI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Grudzień 2015 Share Napisano 19 Grudzień 2015 gratulacje, wyszlo swietnie i super pomysl z prezentacja na tv - wizyta u klienta czy w agencji - czad. Nawet taką klitkę jak w przykładzie da sie sprzedać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 19 Grudzień 2015 Share Napisano 19 Grudzień 2015 Dzięki dzięki :) co do sprzętu na jakim to działa to ciężko mi powiedzieć. Ja pracuje na i7 4790 GTX 970 32 GB ramu i działa płynnie w 60 klatkach. Ale pracuje teraz nad czyms nowym. Mianowicie po lekkim obniżeniu detali i jakości grafiki odpalam tę wizualizację na tablecie shield k1. Mamy zatem pełną funkcjonalność pokazana na filmke na sprzęcie moblinym, który możemy podpiąć pod dowolny telewizor z HDMI. No właśnie zassałem UE4 i przyznam szczerze, że cały ten edytor i wszystko jest tak bardzo intuicyjne, że aż sam nie wierzę (import, edycja, materiały itp.) Pewnie jakieś kolejne rzeczy przysporzą mi problemów bo już je mam ale na prawdę pozytywnie mnie to zaskoczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Grudzień 2015 Share Napisano 19 Grudzień 2015 Jak znajdą się chętni to postaram się udostępnić wam samą apkę, tak żeby każdy mógł zobaczyć na własnym kompie jak to działa. Jestem chętny ;) Świetnie to wygląda, piękne czasy się szykują, całkiem dosłownie z resztą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1pudel Napisano 19 Grudzień 2015 Share Napisano 19 Grudzień 2015 świetny motyw z tymi interaktywnymi gadżetami jak mapka itd teraz takie prezentacje nabierają sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 19 Grudzień 2015 Share Napisano 19 Grudzień 2015 Bardzo fajny pomysl i realizacja, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszgora Napisano 21 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2015 Hej, jak chcecie sami przejść się po mieszkanku zapraszam do pobierania: http://we.tl/PTWqBDFATM być może nie wszystko jeszcze działa tak jak powinno ale możecie już zobaczyć co i jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 21 Grudzień 2015 Share Napisano 21 Grudzień 2015 Zassałem i pobiegałem :) świetne. W prawdzie widać problemy np.: w lustrach bo czasem przy obracaniu pojawia się na ułamek sek. czarny fragment ale to chyba tak mały detal, że normalny człowiek nawet nie będzie zwracał uwagi na coś takiego bo będzie zajarany w ogóle całokształtem :) Swoją drogą: to zajmuje 1gb. Jaka część z tego to modele, tekstury itp. czyli to co wrzuciłeś a jaką część stanowią pliki związane z silnikiem, biblioteki itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszgora Napisano 22 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2015 Nie jest tak łatwo powiedzieć ile zajmują same modele tekstury itp. Zasadniczo będzie to ok 880mb, z tym, że plik, który to ma spakowane te wszystkie rzeczy mieści też wszystkie dźwięki, skrypty, tzw blueprinty. Poza tym nie starałem się zbytnio przy optymalizacji i większość modeli jest hi poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Napisano 24 Grudzień 2015 Share Napisano 24 Grudzień 2015 Również ściągnąłem - super sprawa. Gratulacje :) czy mógłbyś zdradzić w jaki sposób zrobiłeś lustro? Od jakiegoś czasu też męczę jeden projekt po godzinach i te wszystkie standardowe techniki z reflection capture zostawiają sporo do życzenia, delikatnie mówiąc... Wesołych Świąt! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszgora Napisano 24 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2015 Poczytaj tu https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Resources/ContentExamples/Reflections/1_7/index.html I tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Wielkie dzięki :). Przyjrzę się temu z bliska w wolnej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszgora Napisano 29 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2015 link się zdeaktywował. Dla chętnych http://1drv.ms/1UfjtqB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 29 Grudzień 2015 Share Napisano 29 Grudzień 2015 Dobry stuff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi