Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Mialem ostatnio chwilę przerwy od pracy więc dla własnej uciechy zlożyłem sobie kilka animacji, które zrobiłem do Wiedźmina 3.

Wszystkie animacje robione w MotionBuilderze. Wszystko keyframe. Może komuś się spodoba:

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajne :) Do dziś nie mogę się nadziwić jak Wy z tym Mobu przeżyliście tyle lat no ale cóż... ;)

(tylko czemu ciągle słyszę: "słyszeeeeee... słyyyyszeeeeee..." :) )

Napisano
  • Autor

Hehe, no bez tego HITu podobno animacja reakci na uderzenie trochę dziwnie wyglądalo, ale fakt, może to podmienie :)

Ale fakt, używanie Mobu do potworów to nie jest przyjemna rzecz, a tworzenie rigu do ropuchy too była przygoda :)

Napisano
  • Autor

Niestety żadnej magii, głównie kostki. Tylko ropucha te dwie narośle przy szyi ma zrobione na morphie. Reszta mięska to kości i prosty system który je "symulował" - dumpowal ich pozycję w stosunku do pozycji ropuchy. Więc raczej malo skomplikowane systemy.

Napisano

super:) podoba się wszystko, szczególnie uznanie za drugą (latającą) postać. wiem z doświadczenia jak czasem ciężko jest się wstrzelić w synchronizację animacji skrzydeł pomiędzy idlem, a różnymi reakcjami.

miałem przyjemność przy jednym z ostatnich projektów animować bardzo podobne postacie do tego latającego, nie było łatwo bo rig był na Bipedzie, a ja go po prostu nie trawię:)

Napisano
  • Autor

:) Jest mi bardzo miło że komuś podoba się moja praca.

@zio_mal No fakt, z tymi skrzydłami nie jest łatwo ale jak bym miał to w 3dsmaxie i na Bipedzie animować to bym pogryzł, więc szacuneczek :)