Napisano 4 Styczeń 20169 l Hej, Mialem ostatnio chwilę przerwy od pracy więc dla własnej uciechy zlożyłem sobie kilka animacji, które zrobiłem do Wiedźmina 3. Wszystkie animacje robione w MotionBuilderze. Wszystko keyframe. Może komuś się spodoba:
Napisano 5 Styczeń 20169 l Bardzo fajne :) Do dziś nie mogę się nadziwić jak Wy z tym Mobu przeżyliście tyle lat no ale cóż... ;) (tylko czemu ciągle słyszę: "słyszeeeeee... słyyyyszeeeeee..." :) )
Napisano 5 Styczeń 20169 l Autor Hehe, no bez tego HITu podobno animacja reakci na uderzenie trochę dziwnie wyglądalo, ale fakt, może to podmienie :) Ale fakt, używanie Mobu do potworów to nie jest przyjemna rzecz, a tworzenie rigu do ropuchy too była przygoda :)
Napisano 5 Styczeń 20169 l Autor Niestety żadnej magii, głównie kostki. Tylko ropucha te dwie narośle przy szyi ma zrobione na morphie. Reszta mięska to kości i prosty system który je "symulował" - dumpowal ich pozycję w stosunku do pozycji ropuchy. Więc raczej malo skomplikowane systemy.
Napisano 5 Styczeń 20169 l super:) podoba się wszystko, szczególnie uznanie za drugą (latającą) postać. wiem z doświadczenia jak czasem ciężko jest się wstrzelić w synchronizację animacji skrzydeł pomiędzy idlem, a różnymi reakcjami. miałem przyjemność przy jednym z ostatnich projektów animować bardzo podobne postacie do tego latającego, nie było łatwo bo rig był na Bipedzie, a ja go po prostu nie trawię:)
Napisano 6 Styczeń 20169 l Autor :) Jest mi bardzo miło że komuś podoba się moja praca. @zio_mal No fakt, z tymi skrzydłami nie jest łatwo ale jak bym miał to w 3dsmaxie i na Bipedzie animować to bym pogryzł, więc szacuneczek :)