Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Moje ostatnie podejscie do koncowego rezultatu. Wrzucam ostatnia wersje renderu + kilka screenow z Viewportu. Poprawilem przede wszystkim tekstury i zastosowalem post pro. Licze na komentarze!

Soft: Blender, Photoshop, Substance Painter

https://www.dropbox.com/s/b93t59np7ll3zft/bentley%20render%2099.png?dl=0

VUL4LM7.png

https://www.dropbox.com/s/kp475pc7ro1p31p/bentley%20render%20102.png?dl=0

Ul3ED67.png

YWxGYpx.jpg

hAWdR1p.jpg

VpeeqnG.jpg

Edytowane przez Akierek

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Spoko rób nastepne. Nastepnym razem zrob kawalek bieznika na płasktak by wmiare bylo rowno siatka i ladnie pod moddyfikator smooth z poziomu renderingu dzialalo (subD). Zduplikuj zmerguje i bend, merge potem dodacj boki przez extrud. Bo ten bieznika taki low poly teraz i na oddzielnej geomtrii.

Napisano

Zrobiłeś bardzo duży postęp jeśli chodzi o modelowanie porównująć tę pracę do początkowych. Teraz siatkę rozkładasz równo i widać, że z głową :) To na plus. No ale jest tutaj kilka rzeczy do poprawy.

Po pierwsze nie leży mi oświetlenie. Jest za ciemno. Oświetlenie z tyłu jest bardzo trudne do opanowania i tutaj jest to najszybsza rzecz która można zmienić. Wg. mnie wymaga ono sporo wyczucia i "doświadczenia" żeby przynosiło porządne efekty. Mój 80 letni nauczyciel rysunku powtarzał, że za jego czasów wszyscy się pchali pierwsi do okrągłej auli by zająć miejsce z którego temat był oświetlony z przodu, a Ci ostatni z tylnym oświetleniem mięli w nocy koszmary :) Ja dałbym statndarowo jedno światło jako główne pod lekkim kątem i drugie mniejsze do odbić i zobaczył co z tego wyjdzie.

Materiały są dla mine zbyt "metaliczne" i zlewaja się. I sporo przegiąłeś z zabrudzeniami na teksturach, przez co mamy efekt "nie wiadomo o co chodzi" Nie ma spokoju, tylko oko skacze i tak na prawdę nie wiadomo który materiał jest tutaj bazowy. Ja bym to zdecydowanie uspokoił. Materiał podłoża do wymiany.

Z post pro bym nie szalał, ja staram się uzyskać końcowy efekt prosto z renderera i jak najmniej kręcić w PS, bo to daje wyczucie w ustawianiu sceny, oświetlenia i materiałów.

To tyle ode mnie, jest duża poprawa jakościowa ale jeszcze jest sporo do zrobienia no i przydałoby się więcej ujęć :)

Napisano
  • Autor

@Gajowy- Dzieki za opinie :) Co do tych bledow to raczej bede staral sie ich uniknac w przyszlosci , w kolejnych pracach. Ale dzieki jeszcze raz!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.