Napisano 24 Styczeń 20169 l Witam, mój pierwszy hard surface :) zbrush+keyshot Edytowane 15 Luty 20169 l przez seethelight
Napisano 24 Styczeń 20169 l No bardzo spoko! Spróbuj może poprawić rener bo szkoda fajnego modelu. W jaki sposób powstają takie obiekty? Jest to modelowane za pomocą zmoddeler'a? Na początku jakaś baza powstaje zrobiona poprzez sculp i retopo? Edytowane 25 Styczeń 20169 l przez Rod
Napisano 25 Styczeń 20169 l Spoko, tylko szkoda, że krawędzie nie mają chamfera. Przez to wszystko wychodzi płasko.
Napisano 25 Styczeń 20169 l Autor Dzięki za komentarze. Rod, co masz dokładnie na myśli? to moja pierwsza pracka wyrenderowana w keyshocie, dlatego pytam. co do sposobu w jaki to wymodelowałem, chciałem nauczyć się jak najwięcej więc próbowałem różnych technik: najpierw zrobiłem bazę, a potem albo własnie retopo albo extract. z zmodelera skorzystałem własciwie tylko przy robieniu czarnych rur(curvetube i jego ulozenie jest zbyt irytujace :D) Damian, dzięki za wskazówkę! faktycznie, brakuje chamfera, ale w następnej pracy jak najbardziej wykorzystam.
Napisano 25 Styczeń 20169 l Autor dziękuję! wszystko od zera, poza mechanizmami wewnątrz głowy(szare elementy) i pistonami na szyi.
Napisano 27 Styczeń 20169 l Widac ogrom pracy, ale dla mnie torche za duzo detali :) Przeszkadza mi troche gestosc tych podluznych "lusek". Ich obecnosc swiadczy o tym ze element jest ruchomy - wygina sie, a "czolo" jest raczej czescia ktora raczej jest plaska nieruchoma. Sproboj moze z kazdych 2 "lusek" zrobic jedna wieksza. Plus troche dirtu i zniszczenia materialu i bedzie front
Napisano 28 Styczeń 20169 l Autor hah, oj tak, trochę dłubania było pbcg :D słuszna uwaga cucsoniuss, dzięki. właściwie, to teraz kiedy odpocząłem od tej pracki i mogę na nią spojrzeć na świeżo, to myślę, że przedłubałem... zmniejszyłbym teraz ilość detali i poprawił kilka elementów, ale zacząłem już kolejny projekt i póki co na nim się skupiam. Chociaż, któregoś wieczoru dobrze będzie do tego wrócić i dokończyć jak należy.
Napisano 14 Luty 20169 l Autor tak mi to ostatecznie wyszło: Edytowane 15 Luty 20169 l przez seethelight