Orkan Napisano 11 Luty 2016 Share Napisano 11 Luty 2016 Witajcie, Mam pytanie, które nurtuje mnie od pewnego czasu. Pracuje w 3ds max 2015 i mentalrey i tak się zastanawiam jak ustawić kolejkę renderów. Mam scenę, którą chciałbym wyrenderować w kilku ujęciach i z kilku kamer. Czy możecie mi podpowiedzieć jak powinienem to ustawić aby raz naciskając render wyrenderować wszystkie ujęcia? W internecie znalazłem taki tutorial: ale nie otwiera mi się okno Manage Scene States.. Będę mega wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 11 Luty 2016 Share Napisano 11 Luty 2016 Zawsze możesz użyć Backburner. 1. Uruchom Backburner Manager. 2. Uruchom Backburner Serwer. 3. Ustaw scenę, w render setup "target" wybierz "submit to network rendering" i render. Kolejna scena (lub widok z innej kamery) i powtórz krok 3. Itd. Zaleta takiego rozwiązania - renderuje się w tle, a Ty możesz dalej w Max pracować nad inną sceną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 11 Luty 2016 Share Napisano 11 Luty 2016 Możesz używać Batch Rendera bez wybierania Scene State jeżeli nie są Ci niezbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 11 Luty 2016 Share Napisano 11 Luty 2016 Poza tym jeżeli chodzi tylko o przełączenie kamer to wystarczy prosta animacja (każda klatka ujęcie z innej kamery). Jak widać rozwiązań jest wiele. A ze "scene states" jest problem (błąd Max / Windows?). U mnie tez nie pojawia się okno dialogowe i w internecie tez o tym znajdziesz. Niestety nie znalazłem jeszcze rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orkan Napisano 12 Luty 2016 Autor Share Napisano 12 Luty 2016 Dziękuję za rady niestety dzisiaj nie mogę posiedzieć przed komputerem aby to wszystko sprawdzić ale na pewno w weekend to zrobię. O efektach poinformuje w poniedziałek :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orkan Napisano 15 Luty 2016 Autor Share Napisano 15 Luty 2016 Batch Rendera działa :). Nad Backburnerem muszę jeszcze trochę posiedzieć . Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi