Aleksander Samuel Napisano 3 Kwiecień 2016 Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Witam Jak zbadać 1 plik z 2 plikiem video pod względem jakości, po konwersji. Macie jakieś aplikacje na to ? Znalazłem tylko MSU VQMT - podobno świetny ale płatny 5 tysięcy !! Dla mnie to żart. Może premiere pro lub AE ma w sobie coś do badania jakości... Tworze film jednak niektóre sceny, wymagają kilku efektów więc idzie film z programu do programu i niestety po każdej konwersji film się pogarsza, mowa tu o Premiere pro i after effects.. AE Program niby ma możliwość zapisu projektu do premiere pro, ale... po wczyatniu premiere pro jakoś mi to nie działa. Zresztą ciężko, chyba to robić, gdy używamy moutnion blur i dużo dymu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Kwiecień 2016 Share Napisano 3 Kwiecień 2016 A czamu bezstratnie nie chcesz zapisywac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 3 Kwiecień 2016 Share Napisano 3 Kwiecień 2016 ctrl + C w premier i ctrl + V w AE. tyle żeby przenieść projekt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Samuel Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Chce bezstratnie zapisywać, ale skoro tak zadałeś pytanie, to proszę powiedz mi jak to robisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Kwiecień 2016 Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Zapisuj swoje ujęcia z filmu do sekwencji bezstratnych klatek (tif, tga, png). Jeżeli koniecznie chcesz zapisywać jako video, to masz także bezstrany Mov lub Avi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Samuel Napisano 4 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2016 (edytowane) Czyli jak będę zapisywać w mov a na końcu w mp4 to film, pójdzie tylko 1 raz pod strate jakości. No podziękowanie Zaraz... A jak wygląda sprawa, gdy mam film w mp4, następnie konwertuje go na MOv następnie znów do MOV i znów na mp4, czy strata to: opcja A - podczas kompresji na mov i znów na mp4 czy opcja B - strata tylko podczas kompresji z mov na mp4 Edytowane 4 Kwiecień 2016 przez Aleksander Samuel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Kwiecień 2016 Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Kazde zapisanie pliku do formatu stratnego pogarsza jego jakość, zaleznie od wybranego kodeka oraz stopnia kompresji bitrate. Jeżeli pracujesz na materiale bezstratnym (klatki lub Quick time/Video Codec - Animacja), nic nie będzie się pogorszalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnique Napisano 4 Kwiecień 2016 Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Dobrym kompromisem pomiędzy rozsądną wielkością plików a jakością jest darmowy kodek Avid DNxHD. Wielu ludzi używa też Proresa 422 HQ zamiast bezstratnego kodeka. Wszystko zależy od tego jakie jest przeznaczenie projektu jaki robisz i ile razy zamierzasz renderować pliki pośrednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi