Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam :D

zgodnie z tym co obiecalem, wrzucam kuchnie do wipa. narazie niewiele jest, robie to od 30 minut i chcialem sie pochwialic :)

tak jak mooj ostatni interior, kuchnia bedzie roowniez z jekka nutka retro :)

szczegoolow niewiele, bede robil wieczorami i pewnie nie rzadko bede potrzebowal waszej pomocy :)

mam na poczatek pytanie:

czym rooznia sie trzy metody AA w vrayu?

hmm widze ze tutaj jest wlasnie AA skopane i moze sufit za nisko.. kurde wcielo mi dwie literki na lodoowce (?) mialo byc S M E G - vray czasami mi cos znika ;)

nastepnym razem poprawie nie mam teraz czasu jeszcze raz rendera robic :P

narazie macie to a ja ide spac

pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a jednak :) i w dodatku ładnie . oświetlenie prawidłowe, anele bardzo ładne, ale ja bym zaznaczył bardziej linie je łączące, jak patrzę na podłogę u siebie to jednak są one widoczne.

Napisano

nie wiem czemu ale szałka i okno a raczej ich połozenie wzgledem siebie coś mi nie pasi ale to tylko moje skromne zdanie

Napisano

oświetlenie ładne ale ja bym jakoś urozmaicił architekturę pomieszczenia bo to jest zwykła kuchnia w betonowym bloku z lat 70 o pow. 10 m2 :) . No chyba ,że o to Ci chodzi ? ale przez to Twoja praca może będzie zbyt mało atrakcyjna w odbiorze ogólnym a szkoda by było bo renderek zapowiada się b. ładnie (ale to oczywiście jest tylko moja opinia :)

pozdrawiam

Napisano

nom .... pod oknem zazwyczaj jest grzejnik więc chyba nie powinien być zasłonięty szafką

ps: fajna retro lodówka :] srebrna będzie ??

Napisano

Jeeez - ale Ci sie oswietlenie skaszaniło... zupełnie nierealistyczne.. popraw je.. no i czekam na wiecej :) Ja bym tu wsadził za gary jakas ponetna pania w zwiewnej koszulce :)

Napisano
  • Autor

dzieki za posty.. :D

-mati co nie tak z oswietleniem? sampling narazie niski bo mam slaby sprzet i szkoda czasu na rendery

-hmm jaras masz racje dam jakies urozmaicenie :D

-javor u mnie nie ma grzejnika :P a lodoowka bedzie taka w kolorze mleczno / beżowym :D

pozdrawiam!

Napisano

CO nie tak?? :o Jak napisze, ze wszystko to chamsko wyjdzie?? :>

Rogi.. skad te cienie sie tam biora?? Popatrz u siebie w pokoju, czy przy takim swietle tworza sie tam takie rzeczy!! Masz zle ustawione fotony.. popracuj nad tym!

Napisano
  • Autor

nie robie fotonami tylko vrayem :]

ale dzieki cos pokombinuje, z rogami masz racje, zlodoowka tez za ciemno :D

pozdrooooooo

Napisano
nie robie fotonami tylko vrayem :]

A to vray nie ma photon map ?? Codziennie dowiaduje sie na tym forum niesamowitych rzeczy :P Ale lepiej zacznij "robic" photonami bo na zwyklej mapie irradiance w vrayu ciezko osiagnac zadawalajacy efekt ;)...

Napisano

irradiance , v-ray ;) pracka sherifa ;)

i tez ma blat przy oknie ;)

kitchen_max3d.jpg

Napisano

sama irradiance czy jeszcze photon map jako second bounce ;) ?

Napisano
  • Autor

wow :o

maciupenku update, za cholere nie wiem co mam nie tak z AA, jest tu ktos kto sie na tym zna?

zrobilem okno, zlew, dodalem szczegooly lodoowce i troszke poprawilem swiatlo ale i tak nie jestem z niego zadowolony, trzeba poczytac tutki o oswietleniu w vrayku :)

malefatal masz racje zapomnialem o fotonach bo ich nie uzywam :)

pozdrawiam

Napisano

ze tak powiem, zlew zauwazylem jak przeczytalem ze tam jst :P

Napisano
  • Autor

update wersja mini :P

poprawilem AA, ale prawie osleplem od tego rendera, troche zajasno :P

Napisano

teraz to chyba zlew jest za blisko ? bo raczej okna nie daloby sie otworzyc ? chyba ze na zewnatrz :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

lol masz racje jak bede w chacie to poprawie ale mysle ze zmienie concept pomieszczenia i walne inny pokooj ale lodoowa i mebelki takie same beda

do napisania

pozdrawiam :D

Napisano

Proporcje do poprawy:

- wysokosć kuchni w bloku to minimum 240 cm, u Ciebie jest tak na oko 200 cm

- okno powinno być wyzsze

- ściana zewnętrzna powinna być grubsza ze dwa razy, a parapet powinien mieć głębokość z 20 cm i dobrze byłoby, gdybyś go wymodelował;)

Jeśli chodzi o AA, to ja odznaczam ostatnią opcję i daję wartości -3 w obu okienkach - to taka moja metoda wypracowana na zasadzie prób i błędów;-)

Jeśli chodzi o fotony, to niesamowicie wydłużają czas renderingu. Myślę, że i bez ich można uzyskać bardzo zadowalający efekt:-)

A kuchnia Szeryfa powalająca na kolana:-) Ta firaneczka, ten parkiecik, ta listwa nad blatem - miodzio:-)

Napisano

kome , poki co z tym co masz nikt ci sie do stop klaniac nie bedzie :) to apropos twojego signatur'sa :] poki co mysle ze powiniens sie zajac modelowaniem urzadzen i przedmiotow wnetrza a nie zabierac sie za rendering odrazu :) bo jak wszystko wlozysz zamocujesz etc. i pojedziesz na tych samych ustawieniach to lipa bedzie wiec zajmij sie czyms przyjemnym - modelingiem :) czekam na porzadny updat. :)