le_chu Napisano 20 Czerwiec 2016 Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Cześć wszystkim, projekt nad którym w wolnym czasie pracowałem przez ostatni tydzień. Całość wykonana w Blenderze i wyrenderowana w Cyclesie. Czas pojedynczego obrazka to ok 3:30h - 4:30h GPU za pomocą Titana X. Przyznam szczerze, że czasy mogłyby być trochę lepsze, ale nie korzystałem jeszcze z cały czas rozwijanego denoisera więc scena to zwykły Cyclesowy PT + pare optymalizacji w ustawieniach renderingu. Gotowe renderingi zapisywałem do 32 bitów i poprawiałem ich kolorystykę w PS. W poście bawiłem się także passami glossa aby podbić nieco odbicia i nadać oświetleniu więcej głębi. Wnętrze wykonałem praktycznie w całości korzystając z moich chocofurowych assetów. Jeśli ktoś jest zainteresowany nabyciem sceny, dostępna jest pod tym linkiem. Mam nadzieję, że trzyma poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomerk Napisano 20 Czerwiec 2016 Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Gratulacje Le_chu! Bardzo fajne wnętrza. Zadroszczę cierpliwości ... ja jakoś nie mogę się do robienia wnętrz przekonać. Ładny DOF na ostatnim renderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 24 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2016 Dzięki tomerk, ujęć z DOFem planowałem więcej, ale trochę słabo mi leżały w tej scence. Powinno pójść lepiej przy kolejnej próbie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 24 Czerwiec 2016 Share Napisano 24 Czerwiec 2016 bardzo ładnie i naturalnie wyszło, lepsze od zdjęcia, pogratulować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 2 Lipiec 2016 Share Napisano 2 Lipiec 2016 Bardzo ładne obrazki. Poziom szumu jak na takie czasy i kartę mało zadowalające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi