Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam !

Dzisiaj jako miałem trochę wolnego czasu, to postanowiłem wymodelować korytarz sci fi. Jak na razie skończyłem tylko samą podłogę która i tak będzie miała jeszcze drobne poprawki. Korytarz chcę poprowadzić bardziej w stylu rysunkowym jak np. tutaj http://i91.photobucket.com/albums/k312/mdk2k/Radiositytest_11.jpg

Ogólnie, to będzie też modularny. Każde pomieszczenie będzie miało proporcje 1:1:1.

Jeszcze dzisiaj postaram się ukończyć prosty korytarz.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Tu by sie przydal Norden, by Ci wytlumaczyc ze powinienes zrobic research architektury i uzytkowosci takich miejsc. Inaczej widz nie kupi konceptu.

Posted

Pomyśl o ogólnym charakterze a potem zacznij łapać np. wymiar pojedynczego modułu z którego chcesz budować korytarz, jaka będzie jego funkcja (czy to tylko moduł konstrukcyjny, czy będzie zawierał nawiewy, czy będzie jakiś wyświetlacz na nim, czy będą w nim drzwi). Zrób 5-6 takich modułów o różnych funkjach i dopiero potem detal trzaskaj na nich. Ja kiedyś zacząłem taki podobny projekt ale za mocno w detal poszedłem na samym starcie:

rokbox.jpg

rokbox.jpg

rokbox.jpg

Za dużo detalu zrobiłem na początek a nie przemyślałem całości.

Posted (edited)

Olaf, research mam już zrobiony. Przed samymi szkicami dużo buszowałem po ArtStation, google itd :P Jak pisałem, na razie miałem czas zrobić samą podłogę. Dzisiaj dodam więcej detali i zrobię drobne poprawki.

Boris, ?

Hris, Dzięki za rady ! Na razie mam w planach prosty korytarz, prosty korytarz z wielki oknem, z drzwiami który przenosi do innego sektora, po "łuku" 90 stopni, skrzyżowanie oraz przeniesienie na wyższy poziom po schodach.

Tak w ogóle to bardzo ładna praca :P Bardzo podoba mi się styl w jakim stworzyłeś te płytki

Edit

Skończyłem już podłogę. Od jutra zabieram się za ściany

Edited by ElementalX7