Napisano 10 Sierpień 20168 l Siemka, Moja ostatnia praca, pierwszy raz bawiłem się workflow Zbrush - Maya - Mari - Vray. Bardzo mi sie podoba, gdyby nie czas oczekiwania na render w późniejszej fazie. Dotarłem już do momentu, gdzie jakiekolwiek zmiany mi sie nie podobały, więc czas zakonczyć zabawe. Pewnie wróce kiedys gdy więcej się naucze. Bede wrzucał więcej renderów z innym oświetlniem w miare możliwości, niestety nic o tym nie wiem, wiec jest to bardziej metoda prób i błędów. Zbroja bazowana na pracy Clarka Yanga. Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpień 20168 l przez JackTheRippy
Napisano 10 Sierpień 20168 l Na tatuazu przydalbyh sie jakis bump albo ze jest ot naklejka albo ze na skorze to pory potrzebne. dziwny szeroki specular na nim jest. Tlo psuje odbior. Mozna sie pokusic o troche mniej swiatala. Wysmoothuj cylindry w okolicy obojczykow do renederingu. Wlosy srenido w odbiorze mozna podkolowarc tez tam czaszke bo inaczej wygladac bedzie w okolicyh wlosow niz w miejscach odkrytych na slonce. Upozowalbym ja by byla lepsza w odbiorze bo teraz kolek.
Napisano 10 Sierpień 20168 l Autor Siemka, poprawie ten spec na tatuazu i zrobie glowie szara pod wlosami. Jakie tło byś proponowal ?
Napisano 10 Sierpień 20168 l W sumie to co powiedzial Sebazx6r plus jesli renderujesz w Vrayu to uzylbys moze SSS dla skory bo chyba teraz jest zwykly vray mtl a przynajmniej tak wyglada
Napisano 10 Sierpień 20168 l Autor VRAYMTL jest na makijazu, bo ma osobny material, a że dałem jej tapete to tak wygląda :P [/img]
Napisano 10 Sierpień 20168 l Bez tapety znacznie lepiej. Wyrenderuj na alhie z kanalem przezroczystosci i tlo dodaj w poscie.
Napisano 14 Sierpień 20168 l Autor Poszly poprawki :)) Jeszcze kilka rzeczy musze dopracowac zanim final render i pozy porobie. Edytowane 14 Sierpień 20168 l przez JackTheRippy
Napisano 14 Sierpień 20168 l Możesz podnieść troszkę brwi i bardziej Arched http://makeuptutorials.com/wp-content/uploads/2014/05/02f68d7f0beaec796fd028bee83ffc91.jpg
Napisano 14 Sierpień 20168 l Na tym ostatnim renderze shader skory znacznie lepiej. Zagesc troche wlosy zeby nie wygladala jakby wlasnie przechodzilo hemioterapie i ten rozowy jasny kacik w prawym oku wyglada troche za jasno w stosunku do reszy. Moze sprobuj tez SSS na bialkach oka, a cala galke oczna otocz "szklista" otoczka, bo teraz oczy wygladaja dosc szklanie.
Napisano 16 Sierpień 20168 l drugi render znacznie lepszy, zrobiłem Ci podmalówkę na szybko, mam nadzieje ze pomoże http://imgur.com/a/yO2Ez
Napisano 16 Sierpień 20168 l Autor Dzięki Panowie. Widze co macie na myśli, ale to zaaplikuje w kolejnym projekcie, bo na ten przybiłem pieczątkę już. Mógłbym się doszukiwać i doszukiwać, zawsze coś by się znalazło. Zacząłem już rendery robić, nr1: