mlodAs Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 Hej Dla jednego z polskich producentów popełniłem takie oto grafiki. Jedna to okładka katalogu a druga powstała do kalendarza, obie zrobione w blendku render cycles. Dajcie znać co myślicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 Ta sofa na pierwszym renderze to wymysł producenta czy tam coś po prostu nie pykło? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 24 Październik 2016 Autor Share Napisano 24 Październik 2016 Ta sofa na pierwszym renderze to wymysł producenta czy tam coś po prostu nie pykło? ;p HAHA dobre, ta sofa to duma producenta tez nie bardzo kumam ale raczej nie jesteśmy targetem wiec może i takie tłoczenia maja sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ask3r Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Jak dla mnie petarda:) a nawet podwójna petarda bo "blender + cycles". W Twoim portfolio są interiory zrobione w cycles. Tutaj bym bardzo chętnie podpytał o Twoje doświadczenia, bo rzadko da się spotkać tak "czyste" interiory cyclesowe, ciekawy jestem jak długo i na jakim sprzęcie to liczyłeś itd. A może jakieś tricki optymalizacyjne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 26 Październik 2016 Autor Share Napisano 26 Październik 2016 Jak dla mnie petarda:) a nawet podwójna petarda bo "blender + cycles". W Twoim portfolio są interiory zrobione w cycles. Tutaj bym bardzo chętnie podpytał o Twoje doświadczenia, bo rzadko da się spotkać tak "czyste" interiory cyclesowe, ciekawy jestem jak długo i na jakim sprzęcie to liczyłeś itd. A może jakieś tricki optymalizacyjne? Dzięki ask3r, wnętrza liczone na 3x gtx 780ti a czasy rożnie ale tak porównywalnie do vraya w zasadzie nie ma tam żadnych tików raczej ogólne zasady unikania szumów i na ściany i duże powierzchnie często wrzucam materiał na bazie AO shadera, sporo przyspiesza licznie, wiecej o tym znajdziesz pod linkiem https://blenderartists.org/forum/showthread.php?216866-Cycles-tests-the-new-blender-CPU-GPU-renderer-of-awesomeness/page228 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ask3r Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 Dzięki za trick - nie znałem, a staram się śledzić blendera (jestem jego wielkim fanem)... mimo że wywodzę się z maxa. Super portfolio - bardzo przekrojowe, co się nieczęsto zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi