Napisano 25 Październik 20168 l Witajcie, jestem tu całkiem nowa i chciałabym podzielić się z wami moją twórczością oraz prosić o rady, by udoskonalić swój warsztat. Moim celem jest zostanie concept artist, ale wiem że to nie jest takie łatwe, jak mogłoby się wydawać. Wiem że jest sporo pracy przede mną ale perspektywa możliwości poprawy swoich umiejętności jest najlepszą nagroda za włożony trud. Głównie skupiam się na postaciach i to im poświęcam większość moich prac, jednak staram się nie ograniczać zanadto. Mam nadzieję że uda mi się spełnić swoje marzenie i będę mogła podążać za swoja pasją.
Napisano 25 Październik 20168 l Hej, chyba najlepiej wrócić do podstaw - bryła, anatomia itp. Bez tego nie będzie łatwo rywalizować z innymi. Rozumiesz kolory, co na pewno będzie plusem, ale bryła jest jeszcze nie ogarnięta.
Napisano 25 Październik 20168 l Autor Dzięki, nad anatomią siedzę i staram się stopniowo iść do przodu. Jednak wciąż nie mogę przyzwyczaić się do rysowania tabletem, wcześniej ogarniałam to myszką(choć to w tym momencie nieistotne).
Napisano 25 Październik 20168 l Autor Właśnie nie dawno zaczęłam się uczyć na takich przykładach i postanowiłam też wybrać się na kurs w którym mega dobrze tłumaczą i powoli widać efekty. Dotąd uczyłam się sama i nikt mi raczej nie pomagał, ale nie wszystko da się zrobić samemu. A jeśli poważnie traktuje podejście do stania się concept artist to raczej muszę się jeszcze bardziej przyłożyć. Wiem też że bardzo pomocne dla mnie są opinie i rady innych. Z podesłanych refek skorzystam na pewno :)
Napisano 9 Listopad 20168 l Te ołówkowe wydają się bardziej naturalne, a to pewnie dlatego, że w digitalu brak Ci jeszcze doświadczenia, ale to kwestia czasu. Poza tym ołówek ma swój naturalny urok :) Ta pani po środku na górze jest lepsza anatomicznie niż poprzednie prace, także widać progres. Polecam Andrew Loomis - Rysowanie Ludzi, po lekturze będziesz wiedziała nad czym najbardziej musisz pracować, na czym warto się skupić.
Napisano 9 Listopad 20168 l Autor Dzięki wielkie, zajrzę do książki i będę się dalej starać poprawić swoje umiejętności zarówno w rysunku tradycyjnym jak i komputerowym :) Takżę mam nadzieję że każda kolejna praca będzie coraz lepsza.
Napisano 17 Listopad 20168 l Autor Concept art - Obelisk Edytowane 23 Listopad 20168 l przez Angelika Kruczek
Napisano 23 Listopad 20168 l Autor Concept art- słowańskie demony (utopiec, matoha i bies) Edytowane 23 Listopad 20168 l przez Angelika Kruczek
Napisano 23 Listopad 20168 l Hej, wrzucaj obrazki jako IMG z zewnętrznych źródeł, bo wtedy dużo przyjemniej się to przegląda ;)
Napisano 25 Listopad 20168 l No to znowu ja ;) Praca "Obelisk" ma taką przewagę nad rysunkami, które zamieściłaś poniżej, że łatwo zrozumieć co przedstawia. Na te poniżej trzeba chwilę popatrzeć. Dobrym testem na to, czy praca jest odpowiednio czytelna jest zmrużyć oczy. Kształty, które wtedy widzisz powinny być zrozumiałe. Chodzi o to, że wzrok wyewoluował w ten sposób, że widzi granicę między światłem a brakiem światła (jasne i ciemne) i pomiędzy jego poszczególnymi długościami fal (kolorami). To nasz patent na nawigowanie w tym świecie. Im coś jest bardziej zrozumiałe i czytelne tym praca jest "ładniejsza". Oczywiście nadal kolory i walory powinny przypominać te znane i rzeczywiste.
Napisano 20 Kwiecień 20177 l Dalej , dalej będzie lepiej a masz może line-work albo szkic do tej pracki. Generalnie pomysł ciekawy
Napisano 21 Kwiecień 20177 l Autor Po to ćwiczę by było lepiej, choc nie zawsze wychodzi. A do której konkretnie?
Napisano 25 Kwiecień 20177 l Po to ćwiczę by było lepiej, choc nie zawsze wychodzi. A do której konkretnie? To z mieczem, wielki jest, a wojownik lekki :)
Napisano 17 Lipiec 20177 l Pierwszy Pan z mieczem od pasa w górę fajny - taki trochę retro klimat z Castelvani. Z nogami coś nie siadło do końca ( mi też często nie siada ; ) Polecam ćwiczenia z walorem w czerni i bieli. Pzdr.
Napisano 31 Lipiec 20177 l Autor - - - Połączono posty - - - photostudy - https://pl.pinterest.com/pin/202873158196421794/ - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - -