Angelika Kruczek Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Witajcie, jestem tu całkiem nowa i chciałabym podzielić się z wami moją twórczością oraz prosić o rady, by udoskonalić swój warsztat. Moim celem jest zostanie concept artist, ale wiem że to nie jest takie łatwe, jak mogłoby się wydawać. Wiem że jest sporo pracy przede mną ale perspektywa możliwości poprawy swoich umiejętności jest najlepszą nagroda za włożony trud. Głównie skupiam się na postaciach i to im poświęcam większość moich prac, jednak staram się nie ograniczać zanadto. Mam nadzieję że uda mi się spełnić swoje marzenie i będę mogła podążać za swoja pasją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Oto mój concept na przedstawienie pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Moja postać elfki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Postanowiłam przedstawić syrenę w nieco odmienny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Hej, chyba najlepiej wrócić do podstaw - bryła, anatomia itp. Bez tego nie będzie łatwo rywalizować z innymi. Rozumiesz kolory, co na pewno będzie plusem, ale bryła jest jeszcze nie ogarnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Dzięki, nad anatomią siedzę i staram się stopniowo iść do przodu. Jednak wciąż nie mogę przyzwyczaić się do rysowania tabletem, wcześniej ogarniałam to myszką(choć to w tym momencie nieistotne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 lepiej przerzucic sie na ołówek i takie cwiczenia KLIKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Właśnie nie dawno zaczęłam się uczyć na takich przykładach i postanowiłam też wybrać się na kurs w którym mega dobrze tłumaczą i powoli widać efekty. Dotąd uczyłam się sama i nikt mi raczej nie pomagał, ale nie wszystko da się zrobić samemu. A jeśli poważnie traktuje podejście do stania się concept artist to raczej muszę się jeszcze bardziej przyłożyć. Wiem też że bardzo pomocne dla mnie są opinie i rady innych. Z podesłanych refek skorzystam na pewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 8 Listopad 2016 Autor Share Napisano 8 Listopad 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajktor Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Te ołówkowe wydają się bardziej naturalne, a to pewnie dlatego, że w digitalu brak Ci jeszcze doświadczenia, ale to kwestia czasu. Poza tym ołówek ma swój naturalny urok :) Ta pani po środku na górze jest lepsza anatomicznie niż poprzednie prace, także widać progres. Polecam Andrew Loomis - Rysowanie Ludzi, po lekturze będziesz wiedziała nad czym najbardziej musisz pracować, na czym warto się skupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 9 Listopad 2016 Autor Share Napisano 9 Listopad 2016 Dzięki wielkie, zajrzę do książki i będę się dalej starać poprawić swoje umiejętności zarówno w rysunku tradycyjnym jak i komputerowym :) Takżę mam nadzieję że każda kolejna praca będzie coraz lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 17 Listopad 2016 Autor Share Napisano 17 Listopad 2016 (edytowane) Concept art - Obelisk Edytowane 23 Listopad 2016 przez Angelika Kruczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 23 Listopad 2016 Autor Share Napisano 23 Listopad 2016 (edytowane) Concept art- słowańskie demony (utopiec, matoha i bies) Edytowane 23 Listopad 2016 przez Angelika Kruczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayja Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 Hej, wrzucaj obrazki jako IMG z zewnętrznych źródeł, bo wtedy dużo przyjemniej się to przegląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 23 Listopad 2016 Autor Share Napisano 23 Listopad 2016 oki tak zrobię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajktor Napisano 25 Listopad 2016 Share Napisano 25 Listopad 2016 No to znowu ja ;) Praca "Obelisk" ma taką przewagę nad rysunkami, które zamieściłaś poniżej, że łatwo zrozumieć co przedstawia. Na te poniżej trzeba chwilę popatrzeć. Dobrym testem na to, czy praca jest odpowiednio czytelna jest zmrużyć oczy. Kształty, które wtedy widzisz powinny być zrozumiałe. Chodzi o to, że wzrok wyewoluował w ten sposób, że widzi granicę między światłem a brakiem światła (jasne i ciemne) i pomiędzy jego poszczególnymi długościami fal (kolorami). To nasz patent na nawigowanie w tym świecie. Im coś jest bardziej zrozumiałe i czytelne tym praca jest "ładniejsza". Oczywiście nadal kolory i walory powinny przypominać te znane i rzeczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 8 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2016 - - - Połączono posty - - - Concept art - Łowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 18 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 5 Luty 2017 Autor Share Napisano 5 Luty 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2017 - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 20 Kwiecień 2017 Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Dalej , dalej będzie lepiej a masz może line-work albo szkic do tej pracki. Generalnie pomysł ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Po to ćwiczę by było lepiej, choc nie zawsze wychodzi. A do której konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 23 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 25 Kwiecień 2017 Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Po to ćwiczę by było lepiej, choc nie zawsze wychodzi. A do której konkretnie? To z mieczem, wielki jest, a wojownik lekki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawomirWolicki Napisano 17 Lipiec 2017 Share Napisano 17 Lipiec 2017 Pierwszy Pan z mieczem od pasa w górę fajny - taki trochę retro klimat z Castelvani. Z nogami coś nie siadło do końca ( mi też często nie siada ; ) Polecam ćwiczenia z walorem w czerni i bieli. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 31 Lipiec 2017 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2017 - - - Połączono posty - - - photostudy - https://pl.pinterest.com/pin/202873158196421794/ - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 7 Październik 2017 Autor Share Napisano 7 Październik 2017 - - - Połączono posty - - - - - - Połączono posty - - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angelika Kruczek Napisano 25 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2018 Ilustracja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi