Napisano 25 Październik 200420 l Witam :D Dobra dobra, nie komentujcie tego ze zaczynam 500 rzeczy i wszystkie zostawiam.. taki jestem i tego nikt nie zmieni :P Zaczalem robic (i raczej skoncze) Mazde RX-8 po tuningu, jak chcecie zebym wrzucil zdjecia albo referki to piszcie. Narazie model nie ma zadnych trojkatow (oprocz paru koniecznych przy chamferze). Mam nowa kare graficzna (jupi) Radka 9200 / 128 (standard :/) ale to o niebo lepiej od starej Rivy :P Jeszcze zbieram na procka i ram ale i tak robi mi sie lepiej :) Boze po co ja to pisze i tak nikt nie bedzie tego czytal :P Poczatek przodu (jeszcze nie ma wszystkich chamferow):
Napisano 25 Październik 200420 l Autor Siatka (nie wiem czemu pokazuje ten box skoro nie jest zaznaczony objekt a chcialbym sie tego pozbyc):
Napisano 25 Październik 200420 l Zaczeles pikny samochodzi ostatnio Sikham zaproponowal mi zebym go wymajstrowal :) jak znajde chwilke to go wydziubie :) pokico czekam na towje efekty pracy . tak na boku korzystaszz tych referek z Smcars czy masz moze pelne printy???
Napisano 25 Październik 200420 l uu.. troszkę bubelków w siateczce, ale łatwe do załatania. zabiję cię, jak nie skończysz tego auta ;]
Napisano 25 Październik 200420 l Autor Predator - masz racje auto jest super :) a co do printow to mam pelne ale wersji street a nie tuned, wzialem je z http://www.onnovanbraam.com Salvator - jakie bubelki ^^ - same kwadraty, w paru miejscach moze dziwnie wygladac ale chodzi o kat pod jakim jest to ukazane. dzieki pozdrawiam :D
Napisano 25 Październik 200420 l dzieki kome nieprzyuwazylem cholerka a zagladalem do tego dzialu z dobre dwa tygodnie temu :/
Napisano 25 Październik 200420 l Zaczalem robic (i raczej skoncze): A jak nie to w leb, wierze ze skonczysz, bo chetnie zobacze jakis finished work w koncu z samochodow
Napisano 25 Październik 200420 l zabiję cię, jak nie skończysz tego auta ;] moge sie przylaczyc :)? wez skoncz cos wreszcie hehe, a nie tak skaczesz ;). Joke. Podoba mi sie :). Jakos mi chamfer nie chce wychodzic wogole ... :/. Keep workin'.
Napisano 26 Październik 200420 l Musze przyznać że Mazda wygląda nieźle. Mam nadzieje że ją skończysz.
Napisano 26 Październik 200420 l Autor skoncze skoncze :P malutki update, jest pare bledow ktore poprawie potem teraz ide sie jakos pouczyc :/
Napisano 26 Październik 200420 l No jest pare bledow, ale do poprawienia w pare sekund. Ucz sie ucz, bo nauka to potegi klucz :).
Napisano 26 Październik 200420 l żeby wyłonczyć te linie trzeba nacisnąć "J". Samochodzik mi się bardzo podoba (póki co :))
Napisano 26 Październik 200420 l Autor dzieki max :D update na dzisiaj, poprawki jutro :) prosze o komenty i wskazanie bledow pozdro! ^^
Napisano 26 Październik 200420 l Ladnie, ladnie ale nie podobaja mi sie dwie rzeczy :P > na prawo od lampy i prawa strona nadkola :/.
Napisano 26 Październik 200420 l jak narazie idziesz dobrze troszke brakuje ci precyzji w utrzyaniu agresywnych lini w jednolitej formie :) . Zobaczymy jak to dalej sie potoczy powodzenia.
Napisano 26 Październik 200420 l jeli to po uningu to wsadź jakiegoś hooda fajnego a tak pozatym autko cool
Napisano 27 Październik 200420 l Autor maska zostanie, jak juz wspominalem przy focusie, nie lubie setek odstajacych badziewi i dziurek na nic ^^ kurde mam troche poprawek do zrobienia, ale nic mnie nie powstrzyma zeby skonczyc to auto :D pozdrawiam kome
Napisano 27 Październik 200420 l Autor dobry wieczor :D szykuje duzy update na wtorek, bo przez kilka dni bede bez neta ale za nie bede mial nic innego oprocz... WOLNEGO CZASU ^^ (jak ja kocham takie akcje) wiec zegnam sie z wami na pare dni i do napisania, trzymajcie ze mnie kciuki zebym nic w sietce nie popsol, dzisiaj nadalem grubosc karoserii w rowkach, i zalatalem bugi i jak narazie jest super, przod gotowy w 100%, niestety dzisiaj wam nie pokaze, czekajcie do wtorku ;) pozdrawiam wszystkich^^ kome :D
Napisano 6 Listopad 200420 l Autor no jak robie meshsmootha to dzieli polygony a tutaj nie dodal polygonow tylko powyginał edge ze nie sa proste tylko krzywe i to wszystko jest takie mieciutkie - nie wiem jak zrobic takiego mshmootha
Napisano 6 Listopad 200420 l Chyba chodzi Ci o funkcje isoline display w mesh smooth... ale to i tak nic nie zmienia z samym mesh'em.
Napisano 6 Listopad 200420 l prawie na samym dole w roletkach poly jest roleta nurbs subdivision, wlacz i ustaw na 1
Napisano 14 Listopad 200420 l Autor ostatnio wogole nie mialem na nia checi ale cos porobilem a tutaj probny render z lakierem napewno bedzie zmieniony, mysle ze na dniach porobie wiecej ;)
Napisano 14 Listopad 200420 l Autor ciul z kadrem noo :P prosze o jakies bardziej obiektywne komentarze ;)
Napisano 14 Listopad 200420 l dziwny taki matowy kolorek ale mi sie podoba :D moglby byc taki bardziej zywy ;)
Napisano 15 Listopad 200420 l lubie to autko. sam mialem je modelowac ale narazie blueprinty leza spokojnie na dysku:) a co do twojego modelu narazie jest calkiem dobrze chociaz daj nastepnym razem wiekszego zooma:) zeby mozna bylo wypatrzec ewentualne bledy. pozdro
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor to jest brazilijski render i wiekszego nie bedzie bo mam rio, bez lakieru i duze bede robil w vrayu, zaraz dorzuce bo narazie macie jeszcze jeden z lakierkiem. jak oprauje jakis przyzwoity lakier w fałreju to dam duze rendery z lakierem ;)
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor dzieki max takie posty motywuja ;) a tu proszony szary i z bliska ;) ps. tego buga nad swiatlem juz zrobilem
Napisano 16 Listopad 200420 l O kurde - ale fajne :). Super Ci wychodzi ( jak dotad ;)). Keep workin' on it, m8 ;).
Napisano 16 Listopad 200420 l koło światła widać małą nierównośc, ale nie licząc jej musze przyznać żę ładnie ci to wyszło i oby tak dalej ci szło.
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor dorobilem listwe i w miejscu kola nadalem grubosc karoserii. jak tylko cos widzicie to piszcie.. pozdro
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor dla odmiany wystrugalem sobie tarcze potem dojda klocki nie patrzcie na jakosc rendera
Napisano 16 Listopad 200420 l a to ma być nowe czy używane, bo jak używane to rdzy nie widze :-). Dobrze ci idzie musze przyznać
Napisano 16 Listopad 200420 l napisze szczeze ze podoba mi sie twoja robota :) choc zaczynasz multum prac to ten wozik idzie ci bardzo ladnie :) czekam na updaty kolejne:)
Napisano 17 Listopad 200420 l Autor lol znalazlem blueprinty klocka hamulcowego brembo jak ktos potrzebuje (troche sobie podpatrze;)