Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pierwsze autko które mam zamiar dokończyc, probuje swoich sił na Lancerze :> , wpierw siatka karoserii,

siatka_kar.jpg

....robiłem ją ok 5h, nie ma jeszcze wiekszosci szczegółów,jest pełna bugów ...wiem ze jeszcze w cholere roboty przedemną.

....dalej scenka zrobiona na szybko :)

lancerwip.jpg

..no i siatka sceny:

siatka.jpg

God give me a strenght! co bym to skończył ...

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Powiem szczerze że ta siatka wygląda jakbyś wziął model hipoly lancera i nałożył na niego modyfikator optymize :| Jesli było inaczej to nie jest lepiej - siatka jest prowadzona w kompletnie nieprzemyslany sposob.

Posted

lol niech tu tylko sikham wpadnie ... albo vision3d ;) w pape za takie cus

siatka w niczym nie przypomina lancera (gdyby nie temat to bym nie wiedzial co to jest)

radze zaczac od nowa ...

a i takie spostrzezenie ...

czytales kiedys tutorial na temat modelowania samochodów ?

zazwyczaj robi sie model wstepny dla dodania m.smooth w czym nalezy unikac polygonow skladajacych sie z trojkątow i wielokątów ...

nalezy trzymac sie kwadratowej geometri polygonow bo mesh smooth dziala wtedy najlapiej ... ale u ciebie to juz nie wem bo mam przed oczami jeden wielki trojkąt ;)

zapoznaj sie z tutorialami (polecam http://www.3dtotal.com) na temat samochodów

skaszaniles moj ulubiony samochod

Posted

siatka na drzwiach woła o pomstę od nieba, gdzie indziej też, ale mniej ją słychać.

To pod światłami i maska to już kompletna pomyłka. I nie trać czasu na scenki pośrednie tylko naprawiaj, naprawiaj, naprawiaj, naprawiaj, naprawiaj siatkę.

Posted
zazwyczaj robi sie model wstepny dla dodania m.smooth w czym nalezy unikac polygonow skladajacych sie z trojkątow i wielokątów ...

nalezy trzymac sie kwadratowej geometri polygonow bo mesh smooth dziala wtedy najlapiej ... ale u ciebie to juz nie wem bo mam przed oczami jeden wielki trojkąt ;)

...thx, o takie rady mi chodzilo wlasnie, wiec zaczne modelik od nowa, ..co do tutków to jakies tam przerabialem, ale prędzej byly polecenia zrób to tamto itp, zadnej wiedzy teoretycznej w tych co przeglądalem nie widzialem :/

Posted

Hmm ... Czego u ciebie jest tyle trojkatow? Chyba dawales 'Insert vertex' wszedzie ;/. Przerob pare tutkow (polecam Fiat'a 500, ktory wlasnie przerabiam, albo LandRover'a). God with U :).