Napisano 5 Kwiecień 20177 l Całkiem przyjemne, proste animacje zrobione w "Unicie". Co prawda nie ma tutaj za dużo humanizmu ale za to jest motyw drogi ;) [video=youtube;PGazJej-QK8] http://www.cartoonbrew.com/tv/behind-scenes-mr-carton-animated-series-made-game-engine-149794.html
Napisano 5 Kwiecień 20177 l Wow! To jest świetne! Minimalne, ale to nie ma znaczenia. Ciekawe czy to takie hop siup jak opisuje na Cartoon Brew.
Napisano 6 Kwiecień 20177 l No no, bardzo dobre to jest - wszystko na wysokim poziomie, rezyseria, scenariusz, wizja, ciecia, kamera. No i w Unity! W moim narzedziu pracy i zarobku. Ale szczerze nie wiem jak im sie udalo uzyskac tak dobry render i efekty jak DOF. Super!
Napisano 6 Kwiecień 20177 l i efekty jak DOF przeciez w Unity masz DoFa teraz. Efekt ich pracy wyszedl super.
Napisano 6 Kwiecień 20177 l Niezłe. Fajne materiały. Byłoby super, gdyby ktoś pracujący w Unity zrobił jakiś tutorial i podzielił swoimi doświadczeniami tu na Forum. Ja się od jakiegoś czasu przymierzam do Unity.
Napisano 6 Kwiecień 20177 l Wiesz, wszystko i tak musisz przygotowac w innych softach. Animacja w Unity to raczej animowanie kamery i zarzadzanie scena. Taki After Effects realtime.
Napisano 6 Kwiecień 20177 l Po pierwszym z filmików miałem już nadzieję, że ADHD już nie jest w natarciu... nadchodzą łagodniejsze czasy, ale jak widać presja otoczenie to wielka siła. W drugim odcinku autor nie dał rady i ugiął się.... tak jak wszyscy tego oczekiwali.... zburzył wszystko co się dało i pozbył się głównego bohatera, aż byłem zdziwiony, że nie przewrócił wieży na horyzoncie. Jest więc nadzieja... wstydzi się przyznać do poezji i humanizmu... ale jednak je posiada... takie czasy...!!!....:)))
Napisano 6 Kwiecień 20177 l przeciez w Unity masz DoFa teraz. Efekt ich pracy wyszedl super. Dzieki za info. DOF byl od wiekow w Unity, glownie jako Shader dostepny w wersji PRO, ale daleko mu bylo do takiej jakosci. Widocznie w koncu popracowali nad tym.