w8jek Napisano 15 Czerwiec 2017 Napisano 15 Czerwiec 2017 hej, ta animacja pojawiła się już w wątku: http://max3d.pl/forum/threads/103143-LoopdeLoop-czyli-cykliczne-animacyjne-wyzwanie ale jako, że spotkała się (chyba) z pozytywnym odbiorem, postanowiłem stworzyć jej osobny wątek, ale żeby nie było to tylko przeklejenie tego samego, przygotowałem też making of z kilku etapów animacji i koncepty kucharek i kuchni (autorstwa Cat), jeśli jednak ktoś uzna, że nie powinno to mieć osobnego wątku, to proszę o usunięcie tego koncepty: [więcej konceptów tu] making of: i jeszcze finalna wersja dla tych co nie widzieli: [video=youtube;F-PMJe2-PwY]
walmord Napisano 4 Lipiec 2017 Napisano 4 Lipiec 2017 Świetne! Czy Sylvain Chomet był inspiracją? Bo bardzo go tu widać, jeżeli tak było to gratuluję dobrego gustu :) 1
michalo Napisano 5 Lipiec 2017 Napisano 5 Lipiec 2017 Jeszcze raz - barzo smaczne. Wszysko - kreseczka, kolorki, humor - top row. A making of - zawsze fajnie podejrzeć jak to wygląda od kuchni.
w8jek Napisano 7 Lipiec 2017 Autor Napisano 7 Lipiec 2017 @walmord- tak, Sylvain Chomet ewidentnie był inspiracją, zwłaszcza "Starsza pani i gołębie" @michalo- dzięki, sam zawsze próbuję znaleźć w internetach różnego rodzaju making ofy, więc postanowiłem w końcu też od siebie coś upublicznić
walmord Napisano 8 Lipiec 2017 Napisano 8 Lipiec 2017 "Starsza pani i gołębie" - znakomity film prawie nikomu w Polsce nie znany :D
w8jek Napisano 7 Sierpień 2017 Autor Napisano 7 Sierpień 2017 WWWoj- "Starsza pani i gołebie sa dla mnie świetne", "Trio z Belleville" widziałem później i historia jest świetna, koncepty postaci rewelacyjne, jedynie co to mi osobiście przeszkadzało połączenie z elementami 3d, pamiętam, że były tam chyba mapowane ujęcia, ale najbardziej rzuciła mi się symulacja wody, rozumiem, ze sa nowe techniki i trzeba ich próbować, ale jakos przy tradycyjnej animacji 2d, jakoś mi się to gryzło ze sobą
Rekomendowane odpowiedzi