Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Jestem nowy na forum, aczkolwiek bardzo liczę na pomoc kogoś kto doświadczył tego problemu z którym borykam się w tej chwili.

Podczas renderowania pojawia mi się coś takiego, coś w rodzaju wycięcia w scenie, a nic takiego nie mam ustawionego.

Proszę o pomoc! :)

Bez_nazwy_1.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
  deshu napisał:
Pokaż viewport

viewport:

viewport.jpg

problem wyrenderowany:

issue.jpg

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze, że przy kolejnej próbie renderowania, "wycięcia" się przemieszczają... Załączam kolejny obraz.

proba.jpg

Napisano
  • Autor

ok. temat do zamknięcia! :)

7h męczenia się z tym, doprowadziło mnie do pewnego tropu. Przy modelowaniu sceny w SketchUp'ie, eksporcie do pliku .3ds i ogarniania bałaganu z vertex'ami, nigdy uprzednio nie zamieniajcie mesh na poly, bo takie coś będzie miało miejsce!

Pozdro!

Napisano

osobiście unikam modeli SU jak ognia (wiem że niektórzy pracują z takimi.. ale albo sami je robią, albo wiedzą że dostają model dobrej jakości- ja zazwyczaj dostaję model robiony przez kogoś kto nie zna się na wizualizacjach i po prostu robi model w SU..

wychodzi to tak:

3- model ze sketchup

4- przemodelowany w maxie..

różnica chyba widoczna

Napisano

A dlaczego eksportujesz w .3ds - format ten niestety się trochę już zestarzał. Miałem zawsze lepsze rezultaty exportując ze skecza w .fbxie niezależnie czy szło to do Maxa/Cinemy/Modo...