Napisano 24 Listopad 20177 l Hej, Jestem nowy na forum, aczkolwiek bardzo liczę na pomoc kogoś kto doświadczył tego problemu z którym borykam się w tej chwili. Podczas renderowania pojawia mi się coś takiego, coś w rodzaju wycięcia w scenie, a nic takiego nie mam ustawionego. Proszę o pomoc! :)
Napisano 24 Listopad 20177 l Autor Dodam jeszcze, że przy kolejnej próbie renderowania, "wycięcia" się przemieszczają... Załączam kolejny obraz.
Napisano 24 Listopad 20177 l Autor ok. temat do zamknięcia! :) 7h męczenia się z tym, doprowadziło mnie do pewnego tropu. Przy modelowaniu sceny w SketchUp'ie, eksporcie do pliku .3ds i ogarniania bałaganu z vertex'ami, nigdy uprzednio nie zamieniajcie mesh na poly, bo takie coś będzie miało miejsce! Pozdro!
Napisano 24 Listopad 20177 l osobiście unikam modeli SU jak ognia (wiem że niektórzy pracują z takimi.. ale albo sami je robią, albo wiedzą że dostają model dobrej jakości- ja zazwyczaj dostaję model robiony przez kogoś kto nie zna się na wizualizacjach i po prostu robi model w SU.. wychodzi to tak: 3- model ze sketchup 4- przemodelowany w maxie.. różnica chyba widoczna
Napisano 24 Listopad 20177 l A dlaczego eksportujesz w .3ds - format ten niestety się trochę już zestarzał. Miałem zawsze lepsze rezultaty exportując ze skecza w .fbxie niezależnie czy szło to do Maxa/Cinemy/Modo...