MattM Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Hej, Jestem nowy na forum, aczkolwiek bardzo liczę na pomoc kogoś kto doświadczył tego problemu z którym borykam się w tej chwili. Podczas renderowania pojawia mi się coś takiego, coś w rodzaju wycięcia w scenie, a nic takiego nie mam ustawionego. Proszę o pomoc! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deshu Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Pokaż viewport Link to comment Share on other sites More sharing options...
MattM Posted November 24, 2017 Author Share Posted November 24, 2017 Pokaż viewport viewport: problem wyrenderowany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MattM Posted November 24, 2017 Author Share Posted November 24, 2017 Dodam jeszcze, że przy kolejnej próbie renderowania, "wycięcia" się przemieszczają... Załączam kolejny obraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MattM Posted November 24, 2017 Author Share Posted November 24, 2017 ok. temat do zamknięcia! :) 7h męczenia się z tym, doprowadziło mnie do pewnego tropu. Przy modelowaniu sceny w SketchUp'ie, eksporcie do pliku .3ds i ogarniania bałaganu z vertex'ami, nigdy uprzednio nie zamieniajcie mesh na poly, bo takie coś będzie miało miejsce! Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitic Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 osobiście unikam modeli SU jak ognia (wiem że niektórzy pracują z takimi.. ale albo sami je robią, albo wiedzą że dostają model dobrej jakości- ja zazwyczaj dostaję model robiony przez kogoś kto nie zna się na wizualizacjach i po prostu robi model w SU.. wychodzi to tak: 3- model ze sketchup 4- przemodelowany w maxie.. różnica chyba widoczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endemi Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 A dlaczego eksportujesz w .3ds - format ten niestety się trochę już zestarzał. Miałem zawsze lepsze rezultaty exportując ze skecza w .fbxie niezależnie czy szło to do Maxa/Cinemy/Modo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts