MattM Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 Hej, Jestem nowy na forum, aczkolwiek bardzo liczę na pomoc kogoś kto doświadczył tego problemu z którym borykam się w tej chwili. Podczas renderowania pojawia mi się coś takiego, coś w rodzaju wycięcia w scenie, a nic takiego nie mam ustawionego. Proszę o pomoc! :)
MattM Napisano 24 Listopad 2017 Autor Napisano 24 Listopad 2017 Pokaż viewport viewport: problem wyrenderowany:
MattM Napisano 24 Listopad 2017 Autor Napisano 24 Listopad 2017 Dodam jeszcze, że przy kolejnej próbie renderowania, "wycięcia" się przemieszczają... Załączam kolejny obraz.
MattM Napisano 24 Listopad 2017 Autor Napisano 24 Listopad 2017 ok. temat do zamknięcia! :) 7h męczenia się z tym, doprowadziło mnie do pewnego tropu. Przy modelowaniu sceny w SketchUp'ie, eksporcie do pliku .3ds i ogarniania bałaganu z vertex'ami, nigdy uprzednio nie zamieniajcie mesh na poly, bo takie coś będzie miało miejsce! Pozdro!
mitic Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 osobiście unikam modeli SU jak ognia (wiem że niektórzy pracują z takimi.. ale albo sami je robią, albo wiedzą że dostają model dobrej jakości- ja zazwyczaj dostaję model robiony przez kogoś kto nie zna się na wizualizacjach i po prostu robi model w SU.. wychodzi to tak: 3- model ze sketchup 4- przemodelowany w maxie.. różnica chyba widoczna
Endemi Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 A dlaczego eksportujesz w .3ds - format ten niestety się trochę już zestarzał. Miałem zawsze lepsze rezultaty exportując ze skecza w .fbxie niezależnie czy szło to do Maxa/Cinemy/Modo...
Rekomendowane odpowiedzi