felav Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam Bedzie to moja pierwsza proba zmierzenia sie organiczna tkanka, ale coz od czegos trzeba zaczac... Calosc bedzie utrzymana w klimatach sf: wojna ludzi z maszynami itd... Postac - zmasakrowany zolniez ruchu oporu(powyrywana tkanka miesniowa, polamane kosci). Bohater ten przedstawiony bedzie podczas procesu cybernetyzacji - kleczacy na podescie wyposarzonym w mechaniczne ramie. Bedzie on juz w wiekszej czesci scybernetyzowany(metalowe wzmocnienia stawow, jaka soczewka zamiast wypalonego oka itp.) Calosc ma sprawiac wrazenie jakby zaraz miala wstac i ruszyc zabijac. Poniewaz postac bedzie miala duzo poodkrywanych tkanek zaczne od szkieletu, potem bebechy, miesnie, twarz, resztki munduru i dobiero metalowe dodatki. [Edited on 9-4-2003 by Gotham]
felav Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 Pierwsze efekty pracy. Wydaje mi sie ze cos nie tak z tymi zebrami (wzorowalem sie na malo dokladnym rysunku z ksiazki od bilologii ;( ) Lopatki do poprawy - robione w 5 min :(:D [Edited on 13-4-2003 by felav]
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 no jezeli bedziesz tak to wszystko robil to ekstra !! juz nie moge sie doczekac kolejnych updateow :):)
SiD Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 oooo dobre dobre , podoba mi sie , czekam na reszte , ładne wykonane , czasochłonne zajste ciom nie ??
MJ Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 powiem krótko .... \"łogień z dupy\" :D jak reszta będzie tak dopracowana to strach się bać :D powodzenia
Nimrod Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Na razie super, z niecierpliwością czekam na nowe updaty. Powodzonka życze!
darkelf Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Czesc! Ogolnie wymiata te zeberka :D. A w sumie po co zaglebiasz sie w taka anatomie?
felav Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 Dzieki Do SiD\'a: nawet bardzo czasochłonne Do darkelf\'a: W anatomie zaglebiam sie dla tego ze polowa tej anatomi bedzie na wierzchu ;) A oto maly update (miednica bedzie troche inaczej wyprofilowana): Jutro postaram sie skonczyc szkielet (czaszka i nogi), a w niedziele zabiore sie za flaki [Edited on 13-4-2003 by felav]
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 noooo, powiedzmy ze anatomiczny ;) ale ładnie bardzo:)
boms Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 hmmm... zapowiada sie po prostu wymiatajaco... jeszcze baaaardzo duzo bedzie zalezalo od tekstur (sluz, krew i cala ta obrzydliwa reszta...) a co do zaglebiania sie w szczegoly - popieram Twoje zdanie - w takiej sytuacji, masz calosc zrobiona od podstaw i masz przez to wiecej mozliwosci manewrowania, poza tym wyjdzie Ci to wtedy bardziej realistycznie, niz gdybys robil na przyklad kawalek miednicy, 3 zebra, itp... a wlasnie - miednica do poprawki (co zreszta sam zauwazyles) - jest troszke zbyt \'okragla\'... pozdroofki czekam na update
skalski Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Miednica owszem do wymiany ponadto jeszcze paliczki palców dłoni - są trochę bardzie stożkowate, ponadto przy stawach mają główki Model wygląda bardzo ładnie czekam, czekam na kolejne apdejty
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 ekstra!! :)...mam pytanko sam to modelujesz czy mzoe uzywasz jakiegos pluga do anatomi?
Gość User190 Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Niom, ładne! Jaką techniką modelujesz??
felav Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 Miednicę jusz poprawilem - wygląd dużo lepej, dodalem tez stawy dloni i troche bardziej ja \'scaliłem\' Do Pabla: Nie uzywam zadnego pluga, wszystko sam modeluje Do M@ti\'ego: wszystko to boxmodeling Update w sobote wieczorem...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 no fajnie fajnie. te wyrostki na kręgach są za duże, jak u dinozaura, i z boku szkielet wygląda za płasko, kręgosłup wywiń bardziej w \'S\' i uwypuklij klatke piersiową
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Na razie świetnie, a zapowiada się jescze lepiej. Tak jak mówił Blooddragon popraw te wyrostki kręgosłupowe, a będzie cudo. Ciekawe jak sobie z czachą poradzisz. Czekam na dzisiejszego updejta :)
felav Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 Niestety nie zdażyłem zrobic wszystkiego co myślalem, ze zdąże Mialem male problemy z czaszka - najpierw robilem z box\'a potem stwierdzilem ze uzyje NURBS\'a a w koncu robie ze spline\'ów Poprawiona miednica wymaga jeszcze wygladzenia, stopa bedzie tesz odpowiednio wyprofilowana Zmniejszylem wypustki kregosupa Jutro skoncze czache i wprowadze ostatnie poprawki do szkieletu mam nadzieje ze uda mi sie go calkowicie skonczyc i bede mogl zajac sie flakami [Edited on 5-4-2003 by felav]
felav Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 A tak wyglada to w chwili obecnej: [Edited on 11-4-2003 by felav] [Edited on 13-4-2003 by felav]
boms Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 erm... cos mi tu nie pasuje... :| chyba nawet wiem, co... kosc udowa jest za krotka i za cienka w stosunku do piszczelowej i strzalkowej... pozdroofki
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 kurcze, czy jako referencji uzywasz jakiegoś pożądnego szkieletu, bo z proporcjami cianko tu, pokaz może referencje jak masz i jestes pewien że nie lepiej będzie czache robić boxem, napewno duzo prościej :) [Edited on 6-4-2003 by Blooddragon]
Pablo Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 moze to wczesne formy neanderltanczykow :] dlatego tak jest...wkoncu ewolucja idzie do przodu:)
felav Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Napisano 6 Kwiecień 2003 Dzieki Blooddragon, zmienilem rzuty i odrazu lepiej, poprawilem ile zdazylem. Zeberka obecnie sa troche wezsze, ale nie chcialo mi sie renderowac - takie jak sa teraz sa chyba lepsze od starych? Lopatki u mnie tez juz nie sa tak oderwane jak na renderze. Czacha brznadziejna, jutro moze ja troche zupgrejduje, ale nie wiem w sumie z daleka nie wyglada zle, a i tak bedzie jej widoczna 1/3 W szkielecie nie przewiduje jusz wiekszych zmian, chyba jest w miare oki? Wreszcie bede sie mogl zabrac za flaczki ;) Piszczel i kosc udowa troche pogrubione. Klata troche wieksza niz na rzutach, ale w koncu to nie ma byc chuderlawy informatyk, tylko kawal zolnieza ktory bronil sie przed maszynami do ostatniego naboju A co do neandertalczykow to okolo 2100 roku raczej trudno o takich ;) [Edited on 11-4-2003 by felav] [Edited on 13-4-2003 by felav]
Tomek Kosiorek Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 [piwo]wiedzialem , ze nie mam poco startowac oprocz tego, ze bede mial motywacje do nauki[piwo]
SiD Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Tomek we przetan postarajs ie tak jak ja mimoze wiem ze nie mam szans ale cos jednak robie daj spokuj wez sie w garsc i działąj
KaTrzy Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 No co do głowki... wysun troche zuchwe... a cala reszta cool ; ) [wow]
skalski Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 racja - obmacaj :P własną głowę zauważ że na wysookości uszy jest przewęrzenie, a natępnie w kieruku do góry czaszka (dokładnie puszka mózgowa) zaczyna przypominać balonik, choć nieco ściśnięty Mógłbyś pokazać tę czaszkę też od tyłu??
Nimrod Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Mi się podoba :). Tylko popraw tą czaszkę. jakby była sama to może z daleka by jakoś wyglądała, ale w połączeniu z resztą szkieletu nie prezentuje się najlepiej. Powinieneś ją chyba trochę bardziej rozciągnąc w górę i sciągnąć z tyłu po jest za bardzo szeroka w tył. Nie moge się doczekać flaczków :D
felav Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 Czaszke troche wygluzylem i zostawie taka jaka teraz jest. A tutaj maly skrin, mniej wiecej w takiej pozycji bedzie kleczal koles, klata moze jeszcze troche bardziej pojdzie do przodu. Narazie to tylko taki szkic \"mniej-wiecej\" - wiec jest duzo bledow, pod koniec pracy wszystko bede porzadnie ukladal. [Edited on 13-4-2003 by felav] [Edited on 13-4-2003 by felav]
felav Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 Ma ktos moze jakies rzuty flaczkow, albo wie skad sciagnac?
boms Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 hmm... felav, jak chcesz, moge Ci przeslac rzuty czaszki... szkoda by bylo, gdyby taka pracka siadla przez jedna glupia niedopracowana czaszke... :) jesli jestes zainteresowany, napisz do mnie na priv (U2U), na GG albo na maila... pozdroofki
Dr. eA Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Tu powinienes znalezc wszystko czego potrzebujesz: http://www.fineart.sk/anat.htm
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 wdlug mnie juz lepiej z ta czaszka..poza tym poza tez jest ekstra !! :)
felav Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Czaszke postaram sie wymodelowac jescze raz, ale nic nie obiecuje. Rzuty czaszki mam. A co do flaczkow to chyba zeskanuje z ksiazki od biologii.
SiD Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 zgodne z tematem , normalnie to truposz jak malowany hehe superr model dobre dobre :)
felav Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Po 2godzinach modelowania czachy stwierdzam, ze lepiej zostawic stara - sila wyzsza. Ewentualne poprawki do czaszki bede wprowadzał po wymodelowaniu głowy, tak zeby odpowiadaly sobie ksztaltem.
Ops Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 drobny szczegol ale popatrz na lydke jezeli on wstanie (czyt. wyprostuje stope) to jedna z kosci zawinie sie o druga
felav Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 No wiec po krotkiej przerwie, spowodowanej brakiem czasu (pracowity tydzień) kolejny maly updejt - przelyk, zoladek i dwunastnica, jeszcze dzisiaj nad nimi popracuje, a potem jelita(jusz sie boje) caly uklad pokarmowy bedzie pokryty texturka z duzym bumpem i mam nadzieje ze bedzie to wygladalo realistycznie [Edited on 13-4-2003 by felav]
Tomek Kosiorek Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 [piwo]praca na poziomie anatomicznym rodem z programow popularnonaukowych-gratulowac tylko!!![wow]
felav Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Napisano 11 Kwiecień 2003 A oto sa jelitka (nie bylo tak źle) jeszcze grube i narzady jak watroba, sledziona itrzustka, acha chyba jeszcze zrobi pluca i serce - to kolesia potem bede mogl bardziej poszarpac. I tu jeszcze pytanko natury technicznej, tkanke miesniowa lepiej modelowac w takiej pozycji w jakiej bedzie kleczal czy lepiej w uniwersalnej i potem ulozyc? Aha chyba nie bede sie bawil w poszczegolne miesnie, a raczej zrobie jusz ogolny zewnetrzny ksztalt ciala, a miesnie i skore osobno porobie przy ranach. [Edited on 13-4-2003 by felav]
Pablo Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 mi sie wydaje ze lepiej bedzie jak zrobisz miesnie jak juz przy tej koncowej fazie postaci....i powodzenia w modelowaniu wnetrnosci:][piwo]
Conq Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 dobrze ci idzie modelowanie wnętrzności, powiem więcej. Bardzo dorze !:D Takiego jelita nie powstydziłaby się żadna książka do medycyny :)
felav Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Napisano 12 Kwiecień 2003 A tu macie jelito grube Moze ktos wie jak zrobic zeby na przewezeniach nie bylo widac ze to dwa osobne objekty? Jak lacze wierzcholki w pary i robie collapse to sie mesh kopie :/[killer] [Edited on 13-4-2003 by felav]
Phantom Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 na sam widok tego wszystkiego \"pawełka\" zaraz sypne na monitor...ale keep on moving...zobaczymy co z tego wyjdzie...a bo co ci całe jelito?? rozwal je utnij...:D poszarp :D .:ReSpEcT:.
felav Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 sory ze niema obrazkow ale cos sie sypie z komrelem, jezeli tak dalej pojdzie to postaram sie zrobic inne konto i tam przerzucic obrazki
felav Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 No zmiana serwera pomogla Mam juz wszystkie narzady trawienne teraz jeszcze pułca i serce - apdejt jutro wieczorem Acha, poradzilem sobie z grubym jelityem, wyglada duzo lepiej
Pablo Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 no ladnie wymodelwoane....tylko czy czasem te wnetrznosci a raczej jelita nie powinny opasac wokol tego zoladka a nie w jednym rzedzie wszystkie ulozone?? pzodro [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi