drumratio Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Hej Jest w maxie sposób na to aby attachować do rozsianych po scenie instancji ( boxy) grupy obektów ( grupa zawierająca geometrię, światła, shapy i inne obiekty , których normalnie nie da się attachować do bryły typu "poly " lub mesh. czyli attach group do mesh/poly Bardzo by to ułatwiło sprawę z updatowaniem brył budynków itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polka dot Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 rozwiń bardziej, z tego co rozumiem to nie. opisz konkretnie co chcesz zrobić, pokaż screeny z maxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
drumratio Posted February 27, 2018 Author Share Posted February 27, 2018 chodzi o to ,że mam w maxie 50 instancji domków i muszę dołożyć wnętrze ze światłami - nie chcę tego robić ręcznie dla kazdego z 50-ciu domków- tylko chciałbym jakoś doattachować GRUPĘ obiektów do jednego z tych domków- tak aby zmieniło się we wszystkich za jednym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormwind Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/instance-align sprawdzałem, działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
drumratio Posted February 27, 2018 Author Share Posted February 27, 2018 Bardzo dziękuję, działa jak należy !! Szukałem pod złymi nazwami ( instance groups...) a bardziej chodziło o align :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts