Napisano 3 Marzec 20187 l WitamWrzucam kilka zdjęć micro.Chyba jest to mój ulubiony typ fotografii. Wrzucałem kiedyś na digart ale już go nie ma :(Jakby ktoś miał pytania albo uwagi to pisać, a może komuś się przydadzą jako referencyjne. Edytowane 4 Kwiecień 20186 l przez pbcg Zmiana tematu wątku.
Napisano 4 Marzec 20187 l Autor Dziękuje michalo. Tak większość zdjęć wymaga retuszu, przynajmniej podciągnięcia kontrastu, korekty balansu bieli, itp. nie mówię o ekspozycji bo o to najlepiej zadbać przy robieniu fotki. Podciągałem;) w PS i czasem dodałem preset kolorystyczny.
Napisano 6 Marzec 20187 l Autor Rozpustelnik dzięki. Zając na dzikiego, ledwo go zobaczyłem bo przykucnął i się nie ruszał, dobrze że miałem teleobiektyw, zdążyłem zrobić 3 fotki zanim czmychnął. Podobnie miałem z sarenką w zaroślach, ledwo ją dostrzegłem. Było szaro i ciemno w zimowy poranek. Sami zobaczcie poniżej.
Napisano 6 Marzec 20187 l Zawsze mnie zastanawia, jak te biedne zwierzęta przeżywają długie i mroźne zimy... Oprócz pięknych zdjęć, gratuluję też zdolności "podejścia na strzał" niezauważonym :)
Napisano 7 Marzec 20187 l Autor Rozpustelnik dziękuje raz jeszcze. Na ich szczęście większość przesypia. Jeszcze kilka fotek. Piskle wróbelka, bidulka zamarła myśląc że go zjem, ale nie zjadłem;) Tu spodobał mi się pancerzyk tego robaczka. Odpoczywający komar na liściu.
Napisano 3 Kwiecień 20186 l A ja takie miałem na wakacjach makro ^^ nie wiem jak oceniacie to u amatora hehe
Napisano 4 Kwiecień 20186 l Autor Zmieniłem temat wątku, na bardziej czytelny, by nie wprowadzać niechcący w błąd.
Napisano 9 Grudzień 20186 l Autor Dziękuje Ci Pola14 za miły komentarz:) A pająki moim zdaniem na powiększeniu wydają się dużo milsze, niż małe czarne biegające po suficie;)