Posted March 3, 20187 yr WitamWrzucam kilka zdjęć micro.Chyba jest to mój ulubiony typ fotografii. Wrzucałem kiedyś na digart ale już go nie ma :(Jakby ktoś miał pytania albo uwagi to pisać, a może komuś się przydadzą jako referencyjne. Edited April 4, 20186 yr by pbcg Zmiana tematu wątku.
March 4, 20187 yr Author Dziękuje michalo. Tak większość zdjęć wymaga retuszu, przynajmniej podciągnięcia kontrastu, korekty balansu bieli, itp. nie mówię o ekspozycji bo o to najlepiej zadbać przy robieniu fotki. Podciągałem;) w PS i czasem dodałem preset kolorystyczny.
March 6, 20187 yr Author Rozpustelnik dzięki. Zając na dzikiego, ledwo go zobaczyłem bo przykucnął i się nie ruszał, dobrze że miałem teleobiektyw, zdążyłem zrobić 3 fotki zanim czmychnął. Podobnie miałem z sarenką w zaroślach, ledwo ją dostrzegłem. Było szaro i ciemno w zimowy poranek. Sami zobaczcie poniżej.
March 6, 20187 yr Zawsze mnie zastanawia, jak te biedne zwierzęta przeżywają długie i mroźne zimy... Oprócz pięknych zdjęć, gratuluję też zdolności "podejścia na strzał" niezauważonym :)
March 7, 20187 yr Author Rozpustelnik dziękuje raz jeszcze. Na ich szczęście większość przesypia. Jeszcze kilka fotek. Piskle wróbelka, bidulka zamarła myśląc że go zjem, ale nie zjadłem;) Tu spodobał mi się pancerzyk tego robaczka. Odpoczywający komar na liściu.
April 4, 20186 yr Author Zmieniłem temat wątku, na bardziej czytelny, by nie wprowadzać niechcący w błąd.
December 9, 20186 yr Author Dziękuje Ci Pola14 za miły komentarz:) A pająki moim zdaniem na powiększeniu wydają się dużo milsze, niż małe czarne biegające po suficie;)