o_r_z_e_c_h Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 (edytowane) Witam,Mój pierwszy wip xD z pierwszym moim autkiem nad którym zamierzam posiedzieć na poważnie. Na razie tylko exterior, może kiedyś dorobię interior. Siatka trochę nierównomiernie rozłożona ale zdołam to poprawić. Porady mile widziane ;) Edytowane 5 Styczeń 2012 przez o_r_z_e_c_h
Smoku Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Nie no dużo gorsze siatki się widywało ;) Ta jest całkiem spoko ale skoro piszesz, że wiesz co jest nie tak z nią to nie ma sensu pisać. z Głównych uwag mogę Ci tylko powiedzieć, że nad kola nie mają dobrego kształtu a rzekłbym nawet, że mają bardzo zły. Przyjrzyj się szczególnie na Twoim drugim screenie to widać. Pozdrawiam.
o_r_z_e_c_h Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 No faktycznie, też mi coś tam nie pasiło ale się jakoś tak nie przyglądałem, dzięki.
o_r_z_e_c_h Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Napisano 30 Lipiec 2011 Update: Siatka z przodu zmieniona, światła powoli robię, jeszcze zmienię drzwi, tył i dach. Nie wiem czy ma dobre proporcje samochód, bo robię na podstawie zdjęć, blueprintów nie mam, ale chyba może być? I trochę kolorku:
o_r_z_e_c_h Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Napisano 31 Lipiec 2011 Mam pytanie, czy jest możliwość przekonwertowania z tej strony jakiegoś modelu 3d do pewnego formatu 3d, jest tam coś związane z shockwave, ja się w tym nie łapię, ale czy to jest w ogóle 3d czy to coś w postaci zdjęć?
mookie Napisano 31 Lipiec 2011 Napisano 31 Lipiec 2011 Co do ostatniego pytania nie pomogę, ale miło zobaczyć, jak ładny model rodzi się w Blenderze. Powodzenia!
porti Napisano 31 Lipiec 2011 Napisano 31 Lipiec 2011 gdzie tam są modele? ja widze tylko obrazki 2d..
o_r_z_e_c_h Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Napisano 31 Lipiec 2011 Dajesz 3d version, wybierasz model, rodzaj i w interiorze i exteriorze jest podgląd 3d
o_r_z_e_c_h Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 (edytowane) Po kilku miesiącach mały widoczny postęp, ale poprawiłem całą siatkę jak należy i światła na nowo trza będzie robić :/ i lusterka zmieniam. Jak najlepiej zrobić przy wlewie paliwa, żeby nie zmieniać siatki? Mam taką jak widać i jeszcze modyfikator subsurf.Jak zrobić drzwi? a dokładniej najpierw wnętrze, potem szybe, potem obramowanie?Siata może być (nie patrząc na miejsce przy baku)? Smoth potrzebny jest przy renderze, czy zamiast tego mogę użyć bardziej subsurfa? Edytowane 6 Styczeń 2012 przez o_r_z_e_c_h
siter90 Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Nie pokazały się obrazki w Twoim ostatnim poscie.
Rekomendowane odpowiedzi