Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 6,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jezeli to jest ta animacja tego robaczka przypominajaca modliszke to widzialem ja bardzo dawno temu i byla poprostu wysmienita !

zaraz sciagne i dam updejt :)

wow heheh to nie z tym robaczkiem .

Co do animki to WOW super koniec najlepszy :)

Bardzo ciekawie wykonana i super texy :)

Napisano

lol mama ..... tentego .. fajne no ;)

ciekawe shadery ... i oczywiscie scanline jak sie nie myle ?

Napisano

Jak zwykle ladne shadery :) btw. Traitor to ty robiles shadery do filmu Zlote Krople? a dokladnie chodzi o sekwencje w trailerku chodzi mi o pelne 3D m.in sekwencja z zegarem.

Napisano

Nie no, kolejna superancka praca. Mała rzecz (rzecz ?) a cieszy.

Bardzo fajnie prezentuje się efekcik tego czegoś oślizgłego.

Rekomendacja jak znalazł :)

Pozdrawiam

Napisano

mellodeque -> wszędzie Cię pełno :> doskonale buahahahaha....

Napisano

Naprawde swietne i bardzo realisyczne. Nie spodziewalem sie ze to cos okaze sie kurczakiem :P

Napisano

Smaczniutkie :) takie apetyczne rzeczy na śniadanko lubię wcinać :) Dobra robota... Traitor. Możesz powiedzieć ile mniej więcej jest w tym czystego3d a ile post produkcji?

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Rascal: rozumiem, ze chodzilo o materialy. Napisalem tak jak napisalem, bo zazwyczaj jak robie scene to modele+materialy. Tej z zegarkiem nie robilem gdyz wtedy jeszcze nie pracowalem w virtualu:)

Kris_R: W sumie dosyc smiesznie prosto to sie robilo. Alien jak widac wykonany w 3d z duzej rozdzielczosci faktura, postprodukcja to kolorowanie z oryginalnego na te mroczne odcienie). Postaram sie niedlugo zamiescic szczegolowy przepis tej szybkiej 2 dniowej robotki:)

Prabab: Bez globala tez da sie wycisnac duzo ze standardowego renderera. Poza tym, postprodukcja to taka jak ja to czasami nazywam "przyprawa" ktora dopelnia calosc a bez ktorej smakuje nie do konca dobrze.:)

Dzieki za komentarze:)

Pozdrawiam

Napisano

LOL, a tak pozatym w czym ty to robiles w 3ds max? Jesli to tak to normalnie powiem ci LOL! :D, a tak z innej beczki, to popsoles mi smak :s, wlasnie niedawno jadlem kurczaka :p, a filmik moglby byc dluzszy i ten glos troche niewyrazny no ale mniejsza o to, ale najbardziej mi sie podobala ta animacja tego czegos zielonego jest zajebista !!! No to tyle uwag, krytyki, pochlebstwa i innych takich tam :]

Napisano
  • Autor
mozesz pokazac animacje z maxa bez postprodukcji?

Moge ci podeslac kilka kadrow bez post'a. Ale to na maila bo nie mam aktualnie konta www aby to umiescic.

Napisano
  • Autor
Traitor prosze odpowiedz jak ty robisz tak realistyczne rzeczy scanlinem????pozdrawiam

Duzo zalezy od oswietlenia. Oswietlenie i dobra textura moze bardzo duzo zdzialac. Poza tym, tak jak wspominalem, korekte barw robie jeszcze w After Effects. Scanline nie jest taki zly za jakiego sie go uwaza, nikt nie powiedzial, ze aby bylo ladnie musi byc musowo global:)

Napisano

hehe on to wszystko camera nagrywa a potem wciska kity ze scanline;p

Napisano
  • Autor
hehe on to wszystko camera nagrywa a potem wciska kity ze scanline;p

Oj uncle, uncle:)