Napisano 21 Wrzesień 20186 l Witam serdecznie.....oto moje drugie podejscie do tematu mechów, jako,ze wkoncu udalo mi sie zakupic nowy komputer,postanowilem go przetestowac :) concept mecha eksploracyjnego dla armi,przeznaczonego do raczej trudnych warunkow srodowiskowych,w zamysle mial tez umiec szybko biegac rzezbione ze sfery na dynameshu,praktycznie zero modelowania,renderowane w keyshocie,skladane w Ps...wydaje mi sie ze jest progress choc pewnie sporo elemntow daloby sie zrobic lepiej...pozdrawiam :) https://www.artstation.com/wojtachnio [/img] [/img] [/img] [/img] [/img]
Napisano 22 Wrzesień 20186 l projekcik całkiem spoko podoba mi się patent osłon miękkich. jedyne co mi nie gra z konceptem do ręce za masywne do korpusu i mocowania ramion wydaja się też cherlawe. ma twoim miejscu przeskalował bym trochę ręce od łokci w dół i zrobił masywniejsze mocowanie ramion do korpusu. ale po za tym git.
Napisano 22 Wrzesień 20186 l Cygus to jest koncept a nie funkcjonalność, ty za to modelujesz "funkcjonalność" która zupełnie nie działa. Projekt jest mega i bezbłędnie wykonany jak na tak nowatorską technikę "robienia w clayu".
Napisano 22 Wrzesień 20186 l Autor dzieki :) z tymi rękoma to jest dziwna sprawa,bo juz i tak je zmniejszylem znacznie,byly dluzsze :) po za tym w zaleznosci od perspektywy wygladaly roznie, ale generalnie to chodzilo mi wlasnie o zachowanie tej dysproporcji ze wzgledu na fakt,ze ten mech mial szybko biegac,jak rowniez miec mozliwosc podpierania sie na gornych ramionach,mniej wiecej jak goryl,ewentualnie tez wspinac sie, w zaleznosci od sytuacji i okolicznosci rzecz jasna :) aczkolwiek fakt, pewnie gdyby byly krotsze nie zaszkodziloby mu to rowniez :)
Napisano 22 Wrzesień 20186 l Świetna robota i bardzo przyjemny render. Fajnie, że bez modelowania. Mi też szybciej idzie sculpcenie niż zmodeler ;) Śuper skok od raptor squad. Ile poly taki twór?
Napisano 22 Wrzesień 20186 l Autor dzieki za miłe słowa :) mial dosc sporo ,lekko ponad 60 mln , ale udalo mi sie go zredukowac do 20 ,przy pomocy decimate, no troche wazy,fakt,ale na dynameshu lepiej nie oszczedzac zeby nie stracic jakosci, generalnie nie myslalem o poly gdy go robilem,z gory byl przeznaczony do celow koncepcyjnych,do keyshota,
Napisano 22 Wrzesień 20186 l tak właśnie myślałem że wzorowałeś się na gorylu trochę ale zwróć uwagę że goryl do tych swoich przysadzistych łap ma bardzo rozbudowany staw barkowy. pozwoliłem sobie na jednym z twoich Renderów szybki retusz byś zobaczył różnice ja uważam że jest lepiej. przeskalowałem trochę ręce i rozbudowałem staw barkowy https://ibb.co/n6Y0Bp Cygus to jest koncept a nie funkcjonalność, ty za to modelujesz "funkcjonalność" która zupełnie nie działa. Projekt jest mega i bezbłędnie wykonany jak na tak nowatorską technikę "robienia w clayu". jesteś strasznie niekonsekwentny "paproku" kiedyś robiłem koncepta robota kobietę to narzekałeś że to nie ma racji bytu i że coś takiego wogle by nie działało a teraz piszesz że to "koncept a nie funkcjonalność". mylisz się też co do "nowatorskiej techniki" sculpting robotów nie jest już takie nowe o ile się nie mylę to w 2008 pojawił się pierwszy tutorial na "digital tutorlials" Edytowane 22 Wrzesień 20186 l przez dexter47
Napisano 23 Wrzesień 20186 l jesteś strasznie niekonsekwentny "paproku" kiedyś robiłem koncepta robota kobietę to narzekałeś że to nie ma racji bytu i że coś takiego wogle by nie działało a teraz piszesz że to "koncept a nie funkcjonalność". mylisz się też co do "nowatorskiej techniki" sculpting robotów nie jest już takie nowe o ile się nie mylę to w 2008 pojawił się pierwszy tutorial na "digital tutorlials" jestem konsekwentny, za to ty nie czujesz zupełnie proporcji, ten robot jest i wygląda funkcjonalnie, mimo że twórca skromnie uważa go za koncept-art. Natomiast ty jak papniok uważasz się za wielkiego konstruktora gdzie twoja robocica ani nie doczekała się przyzwoitego finala, a wyglądała jak stos blaszek zlepionych na super-glue. Sory za offtopa ale to już zachodzi za daleko...
Napisano 23 Wrzesień 20186 l Autor Panowie sprawa wyglada nastepująco: jest naprawde zbyt duzo mozliwosci rozwiazania tego conceptu,zbyt duzo mozliwosci,rece krotsze,dzluzsze,nogi szersze,glowa wezsza, szersza, tez o tym wszystkim myslalem, lecz ostatecznie musialem sie zdecydowac na jeden konkretny :) paradoksem jest fakt,ze mozliwosci sa nieskonczone,alternatywy nieograniczone :)