Napisano 21 Wrzesie艅 20186 l Witam serdecznie.....oto moje drugie podejscie do tematu mech贸w, jako,ze wkoncu udalo mi sie zakupic nowy komputer,postanowilem go przetestowac :) concept mecha eksploracyjnego dla armi,przeznaczonego do raczej trudnych warunkow srodowiskowych,w zamysle mial tez umiec szybko biegac rzezbione ze sfery na dynameshu,praktycznie zero modelowania,renderowane w keyshocie,skladane w Ps...wydaje mi sie ze jest progress choc pewnie sporo elemntow daloby sie zrobic lepiej...pozdrawiam :) https://www.artstation.com/wojtachnio 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 [/img] 聽 聽 [/img] 聽 聽 [/img] 聽 聽 [/img] 聽 聽 [/img]
Napisano 22 Wrzesie艅 20186 l projekcik ca艂kiem spoko podoba mi si臋 patent os艂on mi臋kkich. jedyne co mi nie gra z konceptem do r臋ce za masywne do korpusu i mocowania ramion wydaja si臋 te偶 cherlawe. ma twoim miejscu przeskalowa艂 bym troch臋 r臋ce od 艂okci w d贸艂 i zrobi艂 masywniejsze mocowanie ramion do korpusu. ale po za tym git.
Napisano 22 Wrzesie艅 20186 l Cygus to jest koncept a nie funkcjonalno艣膰, ty za to modelujesz "funkcjonalno艣膰" kt贸ra zupe艂nie nie dzia艂a. Projekt jest mega i bezb艂臋dnie wykonany jak na tak nowatorsk膮 technik臋 "robienia w clayu".
Napisano 22 Wrzesie艅 20186 l Autor dzieki :) z tymi r臋koma to jest dziwna sprawa,bo juz i tak je zmniejszylem znacznie,byly dluzsze :) po za tym w zaleznosci od perspektywy wygladaly roznie, ale generalnie to chodzilo mi wlasnie o zachowanie tej dysproporcji ze wzgledu na fakt,ze ten mech mial szybko biegac,jak rowniez miec mozliwosc podpierania sie na gornych ramionach,mniej wiecej jak goryl,ewentualnie tez wspinac sie, w zaleznosci od sytuacji i okolicznosci rzecz jasna :) aczkolwiek fakt, pewnie gdyby byly krotsze nie zaszkodziloby mu to rowniez :)
Napisano 22 Wrzesie艅 20186 l 艢wietna robota i bardzo przyjemny render. Fajnie, 偶e bez modelowania. Mi te偶 szybciej idzie sculpcenie ni偶 zmodeler ;) 艢uper skok od raptor squad. 聽 Ile poly taki tw贸r?
Napisano 22 Wrzesie艅 20186 l Autor dzieki za mi艂e s艂owa :) mial dosc sporo ,lekko ponad 60 mln , ale udalo mi sie go zredukowac do 20 ,przy pomocy decimate, no troche wazy,fakt,ale na dynameshu lepiej nie oszczedzac zeby nie stracic jakosci, generalnie nie myslalem o poly gdy go robilem,z gory byl przeznaczony do celow koncepcyjnych,do keyshota,
Napisano 22 Wrzesie艅 20186 l tak w艂a艣nie my艣la艂em 偶e wzorowa艂e艣 si臋 na gorylu troch臋 ale zwr贸膰 uwag臋 偶e goryl do tych swoich przysadzistych 艂ap ma bardzo rozbudowany staw barkowy. pozwoli艂em sobie na jednym z twoich Render贸w szybki retusz by艣 zobaczy艂 r贸偶nice ja uwa偶am 偶e jest lepiej. przeskalowa艂em troch臋 r臋ce i rozbudowa艂em staw barkowy 聽 https://ibb.co/n6Y0Bp 聽 Cygus to jest koncept a nie funkcjonalno艣膰, ty za to modelujesz "funkcjonalno艣膰" kt贸ra zupe艂nie nie dzia艂a. Projekt jest mega i bezb艂臋dnie wykonany jak na tak nowatorsk膮 technik臋 "robienia w clayu". 聽 jeste艣 strasznie niekonsekwentny "paproku" kiedy艣 robi艂em koncepta robota kobiet臋 to narzeka艂e艣 偶e to nie ma racji bytu i 偶e co艣 takiego wogle by nie dzia艂a艂o a teraz piszesz 偶e to "koncept a nie funkcjonalno艣膰". mylisz si臋 te偶 co do "nowatorskiej techniki" sculpting robot贸w nie jest ju偶 takie nowe o ile si臋 nie myl臋 to w 2008 pojawi艂 si臋 pierwszy tutorial na "digital tutorlials" Edytowane 22 Wrzesie艅 20186 l przez dexter47
Napisano 23 Wrzesie艅 20186 l jeste艣 strasznie niekonsekwentny "paproku" kiedy艣 robi艂em koncepta robota kobiet臋 to narzeka艂e艣 偶e to nie ma racji bytu i 偶e co艣 takiego wogle by nie dzia艂a艂o a teraz piszesz 偶e to "koncept a nie funkcjonalno艣膰". mylisz si臋 te偶 co do "nowatorskiej techniki" sculpting robot贸w nie jest ju偶 takie nowe o ile si臋 nie myl臋 to w 2008 pojawi艂 si臋 pierwszy tutorial na "digital tutorlials" 聽 聽 jestem konsekwentny, za to ty nie czujesz zupe艂nie proporcji, ten robot jest i wygl膮da funkcjonalnie, mimo 偶e tw贸rca skromnie uwa偶a go za koncept-art. Natomiast ty jak papniok uwa偶asz si臋 za wielkiego konstruktora gdzie twoja robocica ani nie doczeka艂a si臋 przyzwoitego finala, a wygl膮da艂a jak stos blaszek zlepionych na super-glue. Sory za offtopa ale to ju偶 zachodzi za daleko...
Napisano 23 Wrzesie艅 20186 l Autor Panowie sprawa wyglada nastepuj膮co: jest naprawde zbyt duzo mozliwosci rozwiazania tego conceptu,zbyt duzo mozliwosci,rece krotsze,dzluzsze,nogi szersze,glowa wezsza, szersza, tez o tym wszystkim myslalem, lecz ostatecznie musialem sie zdecydowac na jeden konkretny :) paradoksem jest fakt,ze mozliwosci sa nieskonczone,alternatywy nieograniczone :)