Gość marcin_mocny Napisano 26 Grudzień 2004 Share Napisano 26 Grudzień 2004 -> bubu raczej chcę aby były przezroczyste oczywiście chciałbym aby w odbłyśniku zatem było odbicie kolorowe od kierunków ;) ale nic się nie chce odbić bumpa dałem ale coś na renderze nie wychodzi nie wiem dlaczego zamieszczam tu mój materiał wartość mapy BUMP dałem na 300 dość gadania oto to o czym piszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 może chodzi o mapowanie?? Dałeś uvw map(czy jakoś tak) dla klosza??(tylko nie wiem czy to wogóle potrzebne bo jestem początkujący:) Aha no i co jest wreszci z tym grillem ?? Jakoś dziwnie wygląda.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 zabarw jedno szklo na pomaranczowo, daj bumpa, daj uwv map na box albo cylinder i rendernij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 materialowi daj fresnel fallof do reflecta i wrzuc uvw map na reflektor ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 No powinien załatwić sprawe, zgłos sie na gg jak chcesz to ci pomoge, a tak wogóli to fajnie ci idzie..mozesz zajrzeć na google tam powinno byc troche o medolowaniu swiateł - choćby http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm, pozdro i trzymaj sie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 ja bym sie nie zajmowal texturkami :) po maska wyglada jak by bylo po biciu, i jak by kowal ja prostwal cala pogieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 oki teraz materiał klosza po poprawkach w parametrach ;) scenka z lakierem i hdri tylko chyba kijowy jakiś wstawiłem (jest to vinesunset z max3d.pl) oki oto to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 mi sie dalej materialy bardzo a to bardzo nie podobaja chyba lepiej najpierw skoncz modeling..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 widac ze kolo z tylu masz showane :) heh low rider z tego fiaciora, a mapke hdri widac na kierdunkach. teraz to znacznie lepiej wyglda zostal tylko zderzak, ciekawe jaki bedzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 lakier swietny, mi sie podoba, kosc sloniowa czy cus takiego ale byl chyba popularny wtedy, juz powiedzialem na gg co z felga ale skoro jestes taki uparty to ok, ale i tak pewnie z niej zrezygnujesz :) daj na zarowki tez material chromu , ale skad te biale plamy sie biora to pewien nie jestem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 no fajnie to wygląda, jedyne do czego bym si eprzyczepił to ta szczelina na szybie :D jakbys mógł to pokaz renderek w jakims konkretnym kolorze np czerwony - a i zmniejsz troche multip światła pozdro :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 nie jest zle, jednak widac niedorobki, ale spoko, pracuj, pracuj, a przyniesie to na pewno zamierzony efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 Bubu -> w nawiązaniu do twojej bardzo STAREJ ;D prośby w końcu ją wstawiłem tą gotową co dałeś linka jej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 teraz widac ze sam klosz jest brzydko wymodelowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 No wreszczie ;) No i nie mówie że ta opona jest piekna, ale teraz widzisz jakie masz błędy w swojej??Chodzi napewno o kant bierznika poinien on schodzić do opony, a nie wystawać i tworzyć jak u ciebie aha no i może powiel bierznik ciut więcej razy i minimalnie zweższ oponke. Ech to sie rozpisałem no i nie jest to po to żeby cię zniechęcić, ale po to żebyś bardziej się zawzioł i to skończył z dobrym efektem :D albo może idź na łatwizne i załóż tę oponke ;););););););) POzro i życze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 ta oponka to pikuś ale faktycznie reflektor to jest to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 w koncu ta opona wyglada naturalnie, tak poza tym to na razie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 wygląda to wszystko teraz tak, oczywiście te największe to te co były pierwsze moje :) teraz ta co jest po lewej będzie ostateczna tylko zapomniałem do tego renderu zeskalować w kole tarczy hamulcowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 material wyglada 100 razy lepiej, i teraz ta felga tak nie razy, ale zielone opony chyba poprawisz?, bieznik wyglada najlepiej po lewej to fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 No teraz jest naprawdę dużo dużo lepiej niż na początku :) Tylko jeszcze dziwnie wygląda przejście bierznika w bok oponu( widoczny jest tam kant???w oponach nie jest chyba widoczny, ale się zastanawiam czy warto to poprawiać bo raczej nie będzie to widoczne, ale chyba warto dla samej satysfakcji:D)No i mógłbyć dać siatke tej twojej opony właśnie ze zbliżeniem na to miejsce(zazn. na czerwono)Ale ogólnie naprawdę poprawiłeś tą oponke i to w dużym stopniu. POzdro i powodzenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 bubu -> proszę bardzo komplet kółek (a nawet zapas :) ) oraz siatka, a materiał opony będę dziś zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Poprawiałeś coś ;) bo oponka wydaje sie jeszcze lepsza :)Mam tylko pytanko???: patrz rysuneczek poniżej :)(przepraszam że tak niechlujnie, ale nia mam zdolności plastycznych ;) niech to będzie poprzeczny przekrój twojej oponki a te zielone i niebieskie kropki to poly :) zielone są dobrze, ale co to jet to jasnoniebieskie u mnie na rysunku??? No i mógłbyś to zweldować(połączyć te zaznaczone poly)byłoby lepiej (chyba, ale napewno byłoby gładsze przejście pomiędzy bierznikiem a bokiem oponki bez tego kantu)Nie pisze po to żeby cię zdenerwować albo, że oponka jest cała niedobra ogólnie mi się podoba :) POzdrawiam :D Zobacz jak będzie ci się chciało to poopraw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 (przepraszam że tak niechlujnie, ale nia mam zdolności plastycznych ;) faktycznie! nie masz! to kto robil to: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=11619 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 ja nic nie chce mowic, ale najpierw to radzilbym dokonczyc karoserie, ogolnie nadwozie, a potem myslec o kolach, felgach itp. bo po co opony z felgami, jesli samochod wyglada jak... no nie wyglada szczeze rzeklszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 draakul ma racje rob karoserie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 nie mam czasu !!! :p nie chcę tu polemizować i pieprzyć głupot tylko wrzucać coś nad czym udało mi się pracować, ale muszę napisać że czepiasz się nielot007 a może zamiast tego wziąłbyś się za swoją pracę - bo widziałem że pisałeś 'nie chce mi się go już robić' dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 -> bubu poprawiłem to przejście między czołem a grzbietem opony jak to teraz widzisz czy jeszcze coś w tym miejscu podciągnąć, jestem otwarty na twoje sugestie w tym względzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 draakul ma racje rob karoserie czepiasz się nielot007 a może zamiast tego wziąłbyś się za swoją pracę chłopaki wyluzujcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 może jeszcze dziś coś zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Poczekam na to więcej i wtedy cosik powiem bo narazie doszły tylko chyba zderzaczki??Jeszcze są chyba niepełne, ale spoko trenuj dalej, rób, modeluj i pokazuj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 trochę jeszcze zderzak - dorobione odbojniki no i zalążek światła tylnego (wstęp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Zderzak powinien być troszeczkę masywniejszy (nie będe sę wysilał z gadaniem ;) looknij zdjątko poniżej, apropo mam pare takich jak się przydadzą to zgłoś sią na GG :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 o zapomniałem o takim szczególe jak światełko do tylnej blachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 zderzak elegancki, daj bez materialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 eeee tego bagażnika to już bardziej się skopać nie dało ??? porównaj go ze zdjęciem które ci bubu wkleił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 no bagaznik w porównaniu ze zdjeciem to kicha :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 Zderzak nie jest zły tylko porzeż jeszcze troszeczkę te odbojniki czy coś tam ;) co do tylnej maski to chyba wiem o co chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 na poczatku sie przestraszyłem ze nie dasz rady ale jak zobaczyłem teostatnie aplejdy to nawet nawet. No ale raczej twoj model nie bedzie wiernym odbiciem fiata, te fiaty sa kanciaste a twój jest zaokroglony za bardzo. ale zycze powodzenia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 to co wyszło po klepaniu klapy (bagażnika), a także - przetłoczenie w tylnym pasie, oraz karoseria zagięta pod spód (podwozie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Już od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek i jedno co mi przychodzi do głowy to-popracuj nad MeshSmooth- wystarczy dać mały ( ok. 0,5mm) chamfer a już nie będzie tych zaokrągleń które zaznaczyłem. Pewnie teraz pozostali mnie zbesztają ale co tam. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 ej ale tak właśnie ma być, w dużym fiacie tak wygląda próg - przynajmniej tak ciekawie on wygląda na szkicach - ja go tak wymodelowałem więc to nie wina ms jeżeli uważasz mimo to że lepiej żeby był kanciasty/kwadratowy to zajmę się tym --edit-- zrobiłem sobie dziś jeszcze taki malutki element, jakim jest zameczek na klapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 czesc mam pytanie... skad wziales Vray Adv. ? Kupiles go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Dziś przeglądałem fotki fiata i rzeczywiście są tam zaokrąglenia, może trochę mniejsze, po za tym wzrok i przykuwają nadkola u Ciebie nadkola zlewają się z bokiem przez co te zaokrąglenia są bardziej widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 Witam po dłuższej przerwie :) Ja powiem coś na temat lakieru-wydaje mi się, że za bardzo wszysko odbija) No i rysuneczke poniżej ilustruje to co rzuciło mi się w oczka na toim renderku z boku (zielone linie pokazują jak to wygląda u Ciebie-troszeczkę przesadziłem, ale postaraj się to poprawić) No to powodzenia w dalszej pracy i więcej wolnego czasu życze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 i znów nieduży apdejt - czyli zrobiłem klamki do drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 żeby nie to że mi net siada to zaglądał bym tu cześciej a tak :( nie no dla mnie git :) dobrze że wymieniłes kolr lakieru a i klamki niczego sobie - niewiem jak jest w orginale ale niepowinno być wglębień pod nimi ;/ ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 No to powiem krutko klamiki mi pasują i lakierek też dużo lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 ale zaniedbałem model to już prawie miesiąc ;) rzucam z kloszami tylne lampy, to jest lewa para Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 No witam witam :D Myslałem że się poddałeś, ale widze że wracasz do roboty i dobrze :) Mi się lampki podobaja :) Mógłbyś pokazać je jak wyglądja w całym modelu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 super, dobrze to wygląda, pracuj dalej, czekamy na apdejty pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi