Jump to content

Recommended Posts

Posted

Heejoo

Odpoczywam trochę od Bestiariusza i zabrałem się za kolejną postać. Póki co 2 dni roboty.

Chcę zrobić postać w klimacie Wild West/Dark Country: rewolwerowca. Niżej zrzutki z Zbrusha twarzy i PureRefa z refkami.

Gunsliger01.thumb.jpg.63f69b539f22f88305d6a26f1c532f5d.jpg

Gunsliger02.thumb.jpg.b2172d1eedd9522cdea6f0ea3f275f40.jpg

Gunsliger03.thumb.jpg.71f051a64716dc1340bb90da95d5c274.jpg

PureRefWIP.thumb.JPG.6c970524f9252a975fc6fdeb6e8cf259.JPG

• Like 2
Posted

Kolejne wrzutki.

Zdecydowanie lubię rzeźbić włosy, niż używać Yeti/XGen/Ornatrix/Fibermesh, sprawia mi to jakąś frajdę, tym bardziej że takie rzeczy renderuję w highpoly. Włoski in progress:)

Gunsliger05.JPG.db11430265614db1222d7daedf68fd55.JPG

Gunsliger06.JPG.525e8da406acedb64b8d700bef5e80b9.JPG

• Like 1
Posted

Strzała Panie i Panowie!

Wrzucam kolejne WIPy. Zdecydowałem jednak włosy zrobić na fibermeshu z nowymi toolami od Pabladnera, znacznie ułatwiają pracę:)

Westernowa fedora (chyba fedora):

Gunsliger07.JPG.0994c10cf449ddd821582467bfc8254e.JPG

No i twarz 🙂

image.png.bbe07e3e5d8dd83b5c4b9d6b43cd60a5.png

Włoski jeszcze trochę podciągnę, ale generalnie taki będzie look

Posted

mocno wpada w kartoonowy klimat, nie wiem czy to specjalnie. Tak samo teczowki sa za duze, wypelniaja cale oko 😉 Kapelutek zajebisty 😄

• Like 1
Posted
Godzinę temu, KLICEK napisał:

mocno wpada w kartoonowy klimat, nie wiem czy to specjalnie. Tak samo teczowki sa za duze, wypelniaja cale oko 😉 Kapelutek zajebisty 😄

Tak, ja lubię nieco stylizować te swoje postacie 🙂

Tęczówki już poprawione, też mi to w końcu wpadło w oko 😄 

Dzięki!

Posted (edited)

Hej!

Wczoraj i dziś posiadłem trochę w Marvelousie. Udało mi się przygotować base'y pod koszulę i trencz. Zostają jeszcze spodnie i dziubię detal w zbrushu 🙂

Postać będzie renderowana od pasa/kolan w górę, więc nie biorę się za buty - za to chcę porobić sporo przyjemnych assetów typu paski, kabury, pasy z amunicją, bandany itp. Myślę, że będzie nieźle 🙂

Ręce będą krzyżowały się z trzymanymi dwoma coltami. Na koniec dopracuję pozę i złamię symetrię

Gunsliger11.JPG

Gunsliger12.JPG

Gunsliger13.JPG.f4edf49661e33da8d02bafd1b9e1fee6.JPG

Edited by piotrkujko
  • Like 2
Posted (edited)

Heeeejoooo

Zacząłem pracę nad rewolwerem. Oczywiście jest stylizowany, pójdzie pewnie w trochę steampunkowym kierunku, w końcu to Dark Country, który poniekąd przenosi steampunk na prerię 🙂 Szkoda, że jest to bardzo niszowa stylistyka.

Jutro pewnie skończę i biorę się za detal

spacer.png

image.png

Edited by piotrkujko
  • Like 1
Posted
15 godzin temu, michalo napisał:

Będziesz malował w blenderze?

Nie planowałem tego, raczej swoje projekty wypuszczam w clayach tylko podbijam shadery, żeby z curvature wyciągnąć jakiś inny kolorek do kontrastu 🙂

• Like 1
Posted (edited)

To pierwsze faktycznie nie pyklo i juz jest naprawione, to drugie pykło, tylko doszedl widoczny szew. 😄 bazowalem na refkach, zakładam, że takie sposoby szycia skóry były jakkolwiek używane😄

Edited by piotrkujko
Posted

TADAAA!

Gotowe!!

Softy: Zbrush, Blender, Maya, Marvelous Designer, V-Ray, 3dsMax.

Co tu więcej rzec, jak wszystko było opisywane wyżej. Walcie śmiało pytanka, tradycyjnie zaprszam na moje insta3D, gdzie dzieje się najwięcej: @piotrkujko_3d

Dzięki wszystkim, którzy się tutaj udzielali za feedback i wsparcie, to mega motywujące. Mam nadzieję, że przy kolejnym projekcie, również tam będziecie i ściągnięcie znajomych 😄 

Do zobaczyska w kolejnym wątku!

Gunsliger_Final01SW.jpg

Gunsliger_Final02SW.jpg

Gunsliger_Final03SW.jpg

• Like 2