piotrkujko Posted August 23, 2019 Posted August 23, 2019 Heejoo Odpoczywam trochę od Bestiariusza i zabrałem się za kolejną postać. Póki co 2 dni roboty. Chcę zrobić postać w klimacie Wild West/Dark Country: rewolwerowca. Niżej zrzutki z Zbrusha twarzy i PureRefa z refkami. 2
ArnoldSzczesliwy Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 (edited) Fajnie idzie, lecz coś mi nie pasi w kształcie czaszki. Edited August 24, 2019 by ArnoldSzczesliwy 1
piotrkujko Posted August 24, 2019 Author Posted August 24, 2019 Kolejne wrzutki. Zdecydowanie lubię rzeźbić włosy, niż używać Yeti/XGen/Ornatrix/Fibermesh, sprawia mi to jakąś frajdę, tym bardziej że takie rzeczy renderuję w highpoly. Włoski in progress:) 1
piotrkujko Posted August 27, 2019 Author Posted August 27, 2019 No to basemesh mamy gotowy, teraz detal i booleany 😍 1
Arturborubar Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 Bardzo przyjemnie, mam tylko dziwne wrażenie że włosy na brwiach nie do końca są tam gdzie powinny... 1
michalo Posted August 30, 2019 Posted August 30, 2019 Idzie to wszystko w bardzo dobrym kierunku. Nie mogę się doczekać detalu na kapeluszu 😉 1
piotrkujko Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 Strzała Panie i Panowie! Wrzucam kolejne WIPy. Zdecydowałem jednak włosy zrobić na fibermeshu z nowymi toolami od Pabladnera, znacznie ułatwiają pracę:) Westernowa fedora (chyba fedora): No i twarz 🙂 Włoski jeszcze trochę podciągnę, ale generalnie taki będzie look
KLICEK Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 mocno wpada w kartoonowy klimat, nie wiem czy to specjalnie. Tak samo teczowki sa za duze, wypelniaja cale oko 😉 Kapelutek zajebisty 😄 1
piotrkujko Posted September 3, 2019 Author Posted September 3, 2019 Godzinę temu, KLICEK napisał: mocno wpada w kartoonowy klimat, nie wiem czy to specjalnie. Tak samo teczowki sa za duze, wypelniaja cale oko 😉 Kapelutek zajebisty 😄 Tak, ja lubię nieco stylizować te swoje postacie 🙂 Tęczówki już poprawione, też mi to w końcu wpadło w oko 😄 Dzięki!
piotrkujko Posted September 3, 2019 Author Posted September 3, 2019 (edited) Hej! Wczoraj i dziś posiadłem trochę w Marvelousie. Udało mi się przygotować base'y pod koszulę i trencz. Zostają jeszcze spodnie i dziubię detal w zbrushu 🙂 Postać będzie renderowana od pasa/kolan w górę, więc nie biorę się za buty - za to chcę porobić sporo przyjemnych assetów typu paski, kabury, pasy z amunicją, bandany itp. Myślę, że będzie nieźle 🙂 Ręce będą krzyżowały się z trzymanymi dwoma coltami. Na koniec dopracuję pozę i złamię symetrię Edited September 3, 2019 by piotrkujko 2
piotrkujko Posted September 4, 2019 Author Posted September 4, 2019 (edited) Heeeejoooo Zacząłem pracę nad rewolwerem. Oczywiście jest stylizowany, pójdzie pewnie w trochę steampunkowym kierunku, w końcu to Dark Country, który poniekąd przenosi steampunk na prerię 🙂 Szkoda, że jest to bardzo niszowa stylistyka. Jutro pewnie skończę i biorę się za detal Edited September 4, 2019 by piotrkujko 1
piotrkujko Posted September 5, 2019 Author Posted September 5, 2019 (edited) Nie udało mi się przejść do detalu, ale przynajmniej trochę podszkoliłem się w Blenderze 😉 Edited September 5, 2019 by piotrkujko 3
piotrkujko Posted September 6, 2019 Author Posted September 6, 2019 15 godzin temu, michalo napisał: Będziesz malował w blenderze? Nie planowałem tego, raczej swoje projekty wypuszczam w clayach tylko podbijam shadery, żeby z curvature wyciągnąć jakiś inny kolorek do kontrastu 🙂 1
piotrkujko Posted September 10, 2019 Author Posted September 10, 2019 (edited) Łapki zrobione 🙂 Może jeszcze podrzeźbię zgięcia, ale zobaczymy na ile to będzie widoczne w renderze Edited September 10, 2019 by piotrkujko 1
KLICEK Posted September 13, 2019 Posted September 13, 2019 spoko wyglada 🙂 cos tu nie pyklo, i nie wiem, czy to jest spoko pomysl, jakos dziwnie to wyglada: 1
piotrkujko Posted September 13, 2019 Author Posted September 13, 2019 (edited) To pierwsze faktycznie nie pyklo i juz jest naprawione, to drugie pykło, tylko doszedl widoczny szew. 😄 bazowalem na refkach, zakładam, że takie sposoby szycia skóry były jakkolwiek używane😄 Edited September 13, 2019 by piotrkujko
piotrkujko Posted September 13, 2019 Author Posted September 13, 2019 Wyczuwam zbliżający się koniec! 😄 3
piotrkujko Posted September 28, 2019 Author Posted September 28, 2019 TADAAA! Gotowe!! Softy: Zbrush, Blender, Maya, Marvelous Designer, V-Ray, 3dsMax. Co tu więcej rzec, jak wszystko było opisywane wyżej. Walcie śmiało pytanka, tradycyjnie zaprszam na moje insta3D, gdzie dzieje się najwięcej: @piotrkujko_3d Dzięki wszystkim, którzy się tutaj udzielali za feedback i wsparcie, to mega motywujące. Mam nadzieję, że przy kolejnym projekcie, również tam będziecie i ściągnięcie znajomych 😄 Do zobaczyska w kolejnym wątku! 2
ArnoldSzczesliwy Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 petarda, chciałbym go zobaczyć w kolorze 😄
piotrkujko Posted September 28, 2019 Author Posted September 28, 2019 Dzięki byku! 😄 I tak wiesz, że go nie zobaczysz w kolorze 😄 1
Recommended Posts