Napisano 22 Grudzień 20195 l Wiem, że Wiedźmin jest w tej chwili na ustach wszystkich, ale o nim zapewne jeszcze sobie coś napiszemy. Chciałbym przypomnieć o innej produkcji Netflixa z polskim akcentem wartej polecenia (szczególnie w okresie świątecznym). Jeśli dopiero kupiliście abonament Netflixa lub zapomnieliście o takiej produkcji jak Klaus Netflix - warto rzucić na nią okiem! Przyznam szczerze, że mnie osobiście dopiero teraz udało się nadrobić zaległości bo chciałem to zrobić razem z rodziną i ... piszę ten post spontanicznie, bo tak dobrej animacji nie widziałem już dawno (a jako rodzic jestem dosyć na bieżąco😎). Oczywiście to opinia moja, ale i pozostałej części rodziny, która ze mną to oglądało przy czym córka naprawdę nie odeszła od telewizora tak ją wciągnęła historia (a nie zdarza się to często w warunkach domowych). Przepiękna animacja, stylizacja, postacie, cały czas jest na czym zawiesić oko. Zdaje sobie sprawę, że to zasługa większej ilości osób, ale gratulacje Szymon Biernacki oraz Marcin Jakubowski 👏 (Production Designers). Taki nasz polski akcent, ale mnie osobiście również kojarzący się z Max3D.pl bo przez lata (co prawda dawno temu), ale wiele Waszych prac można było oglądać na Max3d.pl). Być może uda nam się Was namówić na AMA? Pogodamy może o tym w Nowym Roku 😉 Szczerze polecam obejrzenie tego filmu i trochę przedwcześniej życzę wszystkim Wesołych Świąt! 🎅 PS. Postaramy się zorganizować AMA z Szymonem i Marcinem w Nowym Roku. PS2. Jeszcze jako bonus mały making of z produkcji z YT Zobacz cały article
Napisano 22 Grudzień 20195 l Oglądałem jakiś czas temu, bardzo przyjemna animacja, szczerze powiedziawszy nawet nie spodziewałem się że będzie tak fajna. Dosyć oryginalna ze specyficznym klimatem.
Napisano 22 Styczeń 20205 l Zajebisty film. Animacja, która rozwala czachę, że to 2D, a w dodatku story telling na najwyższym poziomie.
Napisano 5 Luty 20205 l Też mi się podobał. Co prawda alternatywne historie św.Mikołaja to już osobne uniwersum jest. Ale narracyjnie to fajnie wciągało. Osobiście bardzo lubię takie plastyczne podejście do animacji - w pixaropodobnych 3D animacjach jakoś mam wrażenie sprawy kręcą się w kółko i robi się sztampa(oczywiście coraz bardziej 4K itd...). W zasadzie nie pamiętam poruszającej (wizualnie) animacji od czasu Ratatuja (może mało uważnie śledzę mimo bycia rodzicem). Totalnie zachwycił mnie ostatnio Spiderman Uniwersum. Narzędzia pracujące dla artystów a nie na odwrót (patrz nowy/stary Król Lew)