chmielus Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Cześć wszystkim! Z racji większej ilości czasu i aktualnej sytuacji, dostałem od Xsensa system do Motion Capture do testów w domu. Stwierdziłem, że zrobię z tego kilku odcinkową relację i podzielę się z Wami opinią i spostrzeżeniami takiego systemu. Nie wiem, czy seria będzie ciekawa i trafi do Was, ale jak ktoś jest ciekawy działania systemu MoCap i jakość danych, to zapraszam do dyskusji, postaram się też robić odcinki pod Was i nagrać takie animacje, które moglibyście wykorzystać u siebie w projekcie w celu sprawdzenia go :). PS: Nie wiem tylko czy dobry dział, ale pomyślałem, że taka wideorelacja systemu na testach może brzmieć w sumie jak news :). *PEACE* 5
KLICEK Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 spoko film, szkoda ze nie dales info ile kosztuje taki system 😉
PLS Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 Ciekawe to jest, będę śledzić:) , też jestem ciekaw jakie są widełki cenowe:]
chmielus Napisano 2 Kwiecień 2020 Autor Napisano 2 Kwiecień 2020 @KLICEK, @PLS- spokojnie, jutro wrzucam kolejny film już z testów nagrań :). A o cenie też wspomnę w 1 z odcinków, gdzie zrobię porównanie systemów ;). Najpierw chcę pokazać cały system i różnice oraz użycie go w różnych warunkach i z różnym Softem :)
KLICEK Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 @chmielus wrzuc tez foty jakies 🙂 zeby latwiej bylo to zficzerowac na glownej
chmielus Napisano 4 Kwiecień 2020 Autor Napisano 4 Kwiecień 2020 (edytowane) @KLICEK, Ok, już jest odcinek 2-gi 🙂 Przepraszam, że dzisiaj dopiero, ale jednak zmontowanie tego materiału pochłonęło trochę więcej czasu 🙂 A poniżej kilka zdjęć z "Making Off" Zapraszam do wymiany zdań 🙂 Edytowane 5 Kwiecień 2020 przez chmielus 1 1
KLICEK Napisano 6 Kwiecień 2020 Napisano 6 Kwiecień 2020 no super 🙂 czekam na nastepny flm zeby sie dowiedziec jaka jest cena zestawu 😄 2
Predator Napisano 17 Kwiecień 2020 Napisano 17 Kwiecień 2020 W dniu 6.04.2020 o 10:26, KLICEK napisał: no super 🙂 czekam na nastepny flm zeby sie dowiedziec jaka jest cena zestawu 😄 Tyż jestem ciekaw ceny.
chmielus Napisano 6 Maj 2020 Autor Napisano 6 Maj 2020 W dniu 30.04.2020 o 11:49, KLICEK napisał: @chmielus to wyglada pieknie: Ooo taak 🙂 Z xsensem można na prawdę zrobić projekty na wysokim poziomie. A w filmiku jeszcze wykorzystane Manus VR - rekawice, więc to już całkiem magia :). A wracając do wątku - kolejny film z testów: No i niedługo też trafią w moje ręce - dosłownie - rękawice ManusVR i chcę o nich tez materiał zrobić 🙂 1
KLICEK Napisano 6 Maj 2020 Napisano 6 Maj 2020 dobra z gory pytam, czy w filmie jest podana cena? XDDD
chmielus Napisano 6 Maj 2020 Autor Napisano 6 Maj 2020 3 minuty temu, KLICEK napisał: dobra z gory pytam, czy w filmie jest podana cena? XDDD Hahahah, ten film wskoczył mi nagle, będzie podsumowanie na pewno, razem z opcją programu Indie w Polsce, bo dopinamy go na ostatni guzik. 🙂
Xaia Napisano 6 Maj 2020 Napisano 6 Maj 2020 Nie rozumiem czemu taką tajemnicą jest podanie ceny. Ludzie, nauczcie sie rozmawiać o pieniądzach. Wg engadget kombinezon kosztuje od $12,500 do $30,000,
chmielus Napisano 7 Maj 2020 Autor Napisano 7 Maj 2020 17 godzin temu, Xaia napisał: Nie rozumiem czemu taką tajemnicą jest podanie ceny. Ludzie, nauczcie sie rozmawiać o pieniądzach. Wg engadget kombinezon kosztuje od $12,500 do $30,000, Tutaj nie ma żadnej tajemnicy, a często cena jest czynnikiem końcowym zakupu, więc i tak będzie podana :). Chciałem po prostu zrobić krótki film z wytłumaczeniem, bo jest sporo zależnych, Tak na prawdę wszystko zależy od przeznaczenia projektu, wyboru systemu, oprogramowania. Są duże różnice zarówno cenowe jak i możliwości i Softu. Podam ceny kombinezonów na ten moment i postaram się zrobić jak najszbyciej film z pełnym opisem oprogramowania także ;). MWN Awinda - opaski - 6.990 € netto. MVN Link + Kostium Lycra - 11.656 € netto. I tak jak mówiłem, jest jeszcze program Indie, który dopinamy na ostatni guzik, który cenowo jest bardziej przyjazny :) 2
Rekomendowane odpowiedzi