Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim!

Z racji większej ilości czasu i aktualnej sytuacji, dostałem od Xsensa system do Motion Capture do testów w domu. Stwierdziłem, że zrobię z tego kilku odcinkową relację i podzielę się z Wami opinią i spostrzeżeniami takiego systemu. Nie wiem, czy seria będzie ciekawa i trafi do Was, ale jak ktoś jest ciekawy działania systemu MoCap i jakość danych, to zapraszam do dyskusji, postaram się też robić odcinki pod Was i nagrać takie animacje, które moglibyście wykorzystać u siebie w projekcie w celu sprawdzenia go :). 

PS: Nie wiem tylko czy dobry dział, ale pomyślałem, że taka wideorelacja systemu na testach może brzmieć w sumie jak news :).

*PEACE*

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @KLICEK, Ok, już jest odcinek 2-gi 🙂    Przepraszam, że dzisiaj dopiero, ale jednak zmontowanie tego materiału pochłonęło trochę więcej czasu 🙂 A poniżej kilka zdjęć z "Mak

• no super 🙂 czekam na nastepny flm zeby sie dowiedziec jaka jest cena zestawu 😄 

• chmielus
    chmielus

Tutaj nie ma żadnej tajemnicy, a często cena jest czynnikiem końcowym zakupu, więc i tak będzie podana :). Chciałem po prostu zrobić krótki film z wytłumaczeniem, bo jest sporo zależnych,  

Posted Images

Napisano

Ciekawe to jest, będę śledzić:) , też jestem ciekaw jakie są widełki cenowe:]

Napisano
  • Autor

@KLICEK, @PLS- spokojnie, jutro wrzucam kolejny film już z testów nagrań :).

A o cenie też wspomnę w 1 z odcinków, gdzie zrobię porównanie systemów ;). Najpierw chcę pokazać cały system i różnice oraz użycie go w różnych warunkach i z różnym Softem :)

Napisano
  • Autor

@KLICEK,

Ok, już jest odcinek 2-gi 🙂 

Przepraszam, że dzisiaj dopiero, ale jednak zmontowanie tego materiału pochłonęło trochę więcej czasu 🙂

A poniżej kilka zdjęć z "Making Off"

Zapraszam do wymiany zdań 🙂

91917276_2627330134062749_2177649565551820800_n.jpg

91870529_274756516864889_3566906284185747456_n.jpg

Edytowane przez chmielus

• KLICEK featured this temat
Napisano
W dniu 6.04.2020 o 10:26, KLICEK napisał:

no super 🙂 czekam na nastepny flm zeby sie dowiedziec jaka jest cena zestawu 😄 

Tyż jestem ciekaw ceny. 

Napisano
  • Autor
W dniu 30.04.2020 o 11:49, KLICEK napisał:

@chmielus to wyglada pieknie:

Ooo taak 🙂 Z xsensem można na prawdę zrobić projekty na wysokim poziomie.

A w filmiku jeszcze wykorzystane Manus VR - rekawice, więc to już całkiem magia :).

A wracając do wątku - kolejny film z testów:

No i niedługo też trafią w moje ręce - dosłownie - rękawice ManusVR i chcę o nich tez materiał zrobić 🙂

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, KLICEK napisał:

dobra z gory pytam, czy w filmie jest podana cena? XDDD

Hahahah, ten film wskoczył mi nagle, będzie podsumowanie na pewno, razem z opcją programu Indie w Polsce, bo dopinamy go na ostatni guzik. 🙂

Napisano

Nie rozumiem czemu taką tajemnicą jest podanie ceny. Ludzie, nauczcie sie rozmawiać o pieniądzach.

Wg engadget kombinezon kosztuje od $12,500 do $30,000,

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, Xaia napisał:

Nie rozumiem czemu taką tajemnicą jest podanie ceny. Ludzie, nauczcie sie rozmawiać o pieniądzach.

Wg engadget kombinezon kosztuje od $12,500 do $30,000,

Tutaj nie ma żadnej tajemnicy, a często cena jest czynnikiem końcowym zakupu, więc i tak będzie podana :).

Chciałem po prostu zrobić krótki film z wytłumaczeniem, bo jest sporo zależnych,

Tak na prawdę wszystko zależy od przeznaczenia projektu, wyboru systemu, oprogramowania. Są duże różnice zarówno cenowe jak i możliwości i Softu. 

Podam ceny kombinezonów na ten moment i postaram się zrobić jak najszbyciej film z pełnym opisem oprogramowania także ;). 

MWN Awinda - opaski - 6.990 € netto.

MVN Link + Kostium Lycra - 11.656 € netto. 

I tak jak mówiłem, jest jeszcze program Indie, który dopinamy na ostatni guzik, który cenowo jest bardziej przyjazny :)