benton Napisano 7 Lipiec 2020 Napisano 7 Lipiec 2020 Wymodelowałem okręt drewniany do gry komputerowej, ma wnętrze i jest modularny, składa się z 1000 autonomicznych części, z których każda jest inna (dokładnie to są dwie symetryczne połowy). Model jest grywalny, nie zacina bo ma rozbudowane lod-y. Model jest wierny rzeczywistości, ma wnętrze z wyposażeniem, armaty, kabestan, stępka i inne rzeczy pod pokładem, ale nie mogę wszystkiego dokładnie teraz pokazywać. Docelowo model będzie w całości oteksturowany, zdobiony różnym motywami ozdobnymi tak jak poniższa barierka, a także dojdą figurki itp. rzeźby, oczywiście dostosowane do użycia w grze. Ma 40m długości i detal ma 100% jakości w widoku chodzącej postaci. Soft: Modo. 2 1
ArnoldSzczesliwy Napisano 7 Lipiec 2020 Napisano 7 Lipiec 2020 no zapowiada sie solidnie, ile zajęło modelowanie?
benton Napisano 7 Lipiec 2020 Autor Napisano 7 Lipiec 2020 nie mam teraz modelu ustawionego do prezentacji. za jakiś czas to zrobię, bo chciałbym żeby trochę przebijał się interior, a z tym jest trochę roboty. jak coś wyjdzie, to wrzucę.
Xaia Napisano 7 Lipiec 2020 Napisano 7 Lipiec 2020 1 hour ago, benton said: nie mam teraz modelu ustawionego do prezentacji. za jakiś czas to zrobię, bo chciałbym żeby trochę przebijał się interior, a z tym jest trochę roboty. jak coś wyjdzie, to wrzucę. No to tymbardziej ta siatka nie nadaje sie do prezentacji bo nic nie widać.
fletcher Napisano 7 Lipiec 2020 Napisano 7 Lipiec 2020 Mnie tylko interesuje ile to tekstur będzie mieć finalnie 😄 Ale model na tyle na ile widać - sztos.
benton Napisano 7 Lipiec 2020 Autor Napisano 7 Lipiec 2020 tekstur będzie dużo, pewnie z 0,5 gb na dysku. do tego jest pomysł, żeby zrobić lod'y dla tekstur, zatem dojdą kolejne. na jeden bok statku planowane jest z 30 tekstur 2k x 1k. liny są już oteksturowane, jest bardzo wysoka jakość. no i całość będzie pokryta nrm, która głównie będzie zawierać rounded edge. 1
fletcher Napisano 7 Lipiec 2020 Napisano 7 Lipiec 2020 Nie wiem na jakim silniku będzie to robione ale większość ma "LODy" dla tekstur i nazywa się to Mip Mapami. Zwykle silnik generuje je z automatu. Ale ponad 30 tekstur, no sporo 😄
benton Napisano 8 Lipiec 2020 Autor Napisano 8 Lipiec 2020 xaia: kliknij to z zoomem na cały ekran, to trzeba trochę pokminić i będzie jasne, bo tam jest każdy fragment przemyślany i dyskutowany. to nie jest projekt na szybki rzut oka.
benton Napisano 2 Kwiecień 2021 Autor Napisano 2 Kwiecień 2021 kontynuuję ten wątek, bo statek się rozbudowuje: a to są screeny z viewportu modo 15, pracuję na tym na żywo na "60 fps" 4
Mortom Napisano 19 Kwiecień 2021 Napisano 19 Kwiecień 2021 Miło widzieć że jeszcze ktoś oprócz mnie używa jeszcze MODO 🙂 1 1
benton Napisano 20 Kwiecień 2021 Autor Napisano 20 Kwiecień 2021 a ja używam, chwalę sobie i się świetnie bawię 🤠
Rekomendowane odpowiedzi