Napisano 30 Wrzesień 20204 l Twórcy bardzo fajnego, małego i taniego paint storma wydali właśnie kolejny program do bardziej artystycznego malowania symulującego tradycyjne media, ciekawie to wygląda a cena równie niska. https://realisticpaint.com/index.html
Napisano 30 Wrzesień 20204 l Paintstorm wydał mi się zbyt eksperymentalny i b. mało przyjazny. Tutaj już sobie daruję, pomimo, że wygląda naprawdę super i ludziska twierdzą że obsługa jest prosta. Ale to ten sam dev, więc...
Napisano 30 Wrzesień 20204 l Autor Można potraktować jako zabawkedo odstresowania, ja tak sobie czasami mazałem w paintsormie a tu też jest wersja na ipada więc można sobie w drodze trochę popaćkać 🙂
Napisano 1 Październik 20204 l 21 hours ago, michalo said: Paintstorm wydał mi się zbyt eksperymentalny i b. mało przyjazny. Tutaj już sobie daruję, pomimo, że wygląda naprawdę super i ludziska twierdzą że obsługa jest prosta. Ale to ten sam dev, więc... Sciagnalem sobie triala - soft pelen gimmickow zbednych ale jest kurde tak sliczny ze az chce sie cos pobazgrac. Brushe sa kapitalne, chodzi miodnie i ogolnie jest prosty jak obsluga cepa. Jako ze i tak we wszystkich softach "udaje" tradycyjne media to sie lamie, zeby go sobie tez kupic - chociazby do zabawy bo cena nie jest zla. Sciagnij sobie triala - ma ograniczenie czasu odpalenia softu ale mozna wszystkiego poprobowac. Fajna zabaweczka 🙂 Nie wiedzialem jak zrobic zoom i obracac canvas ale widze ze da sie. Tylko jeszcze chcialbym moc eksportac sam rysunek a nie jakas prezentacje/mockup... [edit] Ok, widze ze tez da sie eksportnac sam obrazek - jeszcze tylko nie wiem czy jest gdzies ustalanie rozdzialki 😄 Ale ogolnie bardzo mi pasuje ten sofcik. Nie mam aspiracji zostanie WYelKYm ArTySSTOm wiec moge sobie poudawac 😄 tradycyjne media. Edytowane 1 Październik 20204 l przez Nezumi
Napisano 1 Październik 20204 l Pewnie wywalę tylko kasę. Paintstorm już nawet nie instalowałem kiedy przeniosłem się na win 10. Dawno też nie słyszałem o updacie a tu już kolejny soft. Cena pewnie nie wzrośnie a na Paintstorm były promo 50% więc najwyżej poczekam i wtedy się zastanowię. Pomazał bym sobie w wolnej chwili, ale właśnie instaluję Grim Dawn.. no więc tego.. sami wiecie, że nie będzie tego czasu hihi.
Napisano 1 Październik 20204 l 46 minutes ago, michalo said: Paintstorm już nawet nie instalowałem kiedy przeniosłem się na win 10. Hahaha 😄 Mam dokladnie tak samo. Jakos kurde darmowej Krity uzywam do malowania sporo wiecej no i darmowego MyPainta ktory powinien byc o niebo bardziej popularny niz jest... Poczekam zobacze. Pobawie sie na trialu, moze mi przejdzie 😉 Z czasem to wiem jak jest... Przeszedlem Revenanta podstawke i jakos mi sie tak myszka omsknela ze kupilem DLC... Wypadek normalnie.. 😉
Napisano 22 Listopad 20204 l Jednak się złamałem I nabyłem a twierdziłem, żę w życiu nie,,,, dla siebie ale i dla dzieciaków bo lubią malować na kompie 😉 Wiem już dlaczego nie lubię rysować na kmputerze. Mój wiekowy tablet jest już głądki jak szkło i piórko się po tym ślizga. Nie przeszkadza to w sculpcie, czy obróbce grafiki ale szkicowanie daje bardzo kiepskie wrażenia. Położyłem kartkę z papieru na tablet i jest gitara 😉 Dużo bardziej realistyczne wrażenie. Programik fajny. Cenię go za prostotę i daje nam sporą frajdę.
Napisano 27 Listopad 20204 l 30 minut temu, Destroyer napisał: Było do przewidzenia, na paintstorma też dali jak zwykle -50% 🙂 Było 😤
Napisano 27 Listopad 20204 l Jest teraz promocja na ten soft, miałem pisać ale kolega michalo mnie uprzedził. Btw. Macie jakieś namiary na listy z obniżkami na softy? Pozdro
Napisano 27 Listopad 20204 l 54 minuty temu, JmTm00 napisał: Jest teraz promocja na ten soft, miałem pisać ale kolega michalo mnie uprzedził. Btw. Macie jakieś namiary na listy z obniżkami na softy? Pozdro https://cgpress.org/archives/black-friday-cyber-monday-2020-cg-sales-2.html