Napisano 2 Grudzień 20204 l Hej, spotkal sie ktoś moze z toolem/skryptem etc ktory poradzilby sobie z projekcją normalmap na inny model z kompletnie innym mapowaniem? Render to texture maxowy nie kuma ze to normalmapa i przy obróconym uv robi babole.
Napisano 2 Grudzień 20204 l http://www.handplane3d.com to trzeba chyba z tangent space na OBJECT space przekonwertowac przed rebake... Edytowane 2 Grudzień 20204 l przez Arturborubar
Napisano 2 Grudzień 20204 l generalnie, tez chyba dziala motyw ze jezeli przeliczysz sobie juz mape (w maxie na nowe uv ze zwalonymi rotacjami) i wrzucisz ja do paintera i przepalisz jako nowa mape (use lowpoly as cos tam cos tam) to poprawi rotacje 😉
Napisano 3 Grudzień 20204 l tak,tak, nawet widziałem jak tak przepalali w pracy, zaćmiło mnie chwilowo :D. To już ten wiek chyba:D
Napisano 5 Grudzień 20204 l Jak dla mnie jak vertexy sa takie sam i normalne są takie same to zwykłe przepalanie po raycascie jak uv sa kompletnie inne starczy. x-normal, mudbox. 0 ray i jazda.