Napisano 2 Grudzie艅 20204 l Hej, spotkal sie kto艣 moze z toolem/skryptem etc ktory poradzilby sobie z projekcj膮 normalmap na inny model z kompletnie innym mapowaniem? Render to texture maxowy nie kuma ze to normalmapa i przy obr贸conym uv robi babole.聽
Napisano 2 Grudzie艅 20204 l http://www.handplane3d.com to trzeba chyba z tangent space na OBJECT space przekonwertowac przed rebake... Edytowane 2 Grudzie艅 20204 l przez Arturborubar
Napisano 2 Grudzie艅 20204 l 聽 generalnie, tez chyba dziala motyw ze jezeli przeliczysz sobie juz mape (w maxie na nowe uv ze zwalonymi rotacjami) i wrzucisz ja do paintera i przepalisz jako nowa mape (use lowpoly as cos tam cos tam)聽to poprawi rotacje 馃槈
Napisano 3 Grudzie艅 20204 l tak,tak, nawet widzia艂em jak tak przepalali w pracy, za膰mi艂o mnie chwilowo :D. To ju偶 ten wiek chyba:D
Napisano 5 Grudzie艅 20204 l Jak dla mnie jak vertexy sa takie sam i聽normalne s膮 takie same to zwyk艂e przepalanie po raycascie jak uv sa kompletnie inne starczy.聽 x-normal, mudbox. 0 ray i jazda. 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto