Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 382
  • Wyświetleń 27k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, wujek_kane napisał:

Piękne! Ile Ci to zajęło w czasie rzeczywistym?

Tego typu rzeczy gdzieś średnio 3-6h 😉

Napisano
  • Autor

W sumie miałem takie miesiące gdzie pracowałem nad swoją grą od pon-soboty (czasami po 16h dziennie :P), robiłem YT, swoje paczki i robiłem jeszcze zlecenia 😛 aktualnie nie mam zleceń bo skupiam się przede wszystkim na grze (czyli można powiedzieć, że mam "zlecenie") 🙂

Edytowane przez brain

Napisano
  • Autor

Można bardzo szybko dodać nowy kształt tarczy, dodać na tarczę jakieś symbole / ornamenty - bardzo szybko można po prostu wprowadzać zmiany i testować to od razu w silniku gry.

Nie trzeba tego wszystkiego modelować od zera w programie jak blender, tworzyć UV, później exportować to wszystko do substance i sprawdzać, czy w ogóle te nowe wymodelowane elementy będą dobrze wyglądać na tarczy - ogólnie wszystko ma swoje plusy i minusy, ale jak masz zrobić bardzo dużo tarcz do gry (np. jakiś RPG) to takie rozwiązanie może przyspieszyć masakrycznie pracę.

Kolejna zaleta, masz 3ch różnych artystów od modelowania i teksturowania, każdy z nich może dostać ten sam plik substance designera i tworzyć własne tarcze, na podstawie tego co zostało już zrobione, więc wszystko w grze będzie wyglądać "podobnie" (jeżeli chodzi o styl tekstur).

Napisano

Bardzo miłe dla oka modele, gratuluję dobrego wyczucia koloru i formy - zawsze lubiłem lowpoly art 🙂 muszę kiedyś spróbować 🙂 

Pozdr!

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, Mortom napisał:

Bardzo miłe dla oka modele, gratuluję dobrego wyczucia koloru i formy - zawsze lubiłem lowpoly art 🙂 muszę kiedyś spróbować 🙂 

Pozdr!

Dziękuję 😉 Polecam się pobawić, nie trzeba myśleć o teksturowaniu i unwrapping-u, więc można podejść do pracy bardziej "Artystycznie" 😛

Nowy filmik