Napisano 12 Marzec 20214 l Od jakiego艣 czasu majstruje zameczek Kopciuszka - chcia艂em nada膰 mu troch臋 straszniejszy nastr贸j ni偶 jest to w czo艂贸wce film贸w Disneya 馃檪 Jak to mawia艂 John Hammond (Park Jurajski): Na niczym nie oszcz臋dza艂em 馃檪 Staram si臋 da膰 detal na tyle o ile b臋dzie to rozs膮dne (na razie uzbiera艂em 12 mil. tr贸jk膮t贸w a zamek jeszcze nie sko艅czony. Do tego dojdzie聽jeszcze jakie艣 otoczenie drzewka itd. Acha zamku ma strzec straszeczny smok, a konkretnie ta bestia聽(bestia).聽Znacie j膮 ze 艢pi膮cej Kr贸lewny - jest to nasza milusi艅ska czarownica Maleficenta - prawda 偶e bije od niej ciep艂o domowego domu? (takiego spalonego na popi贸艂).聽 Chcia艂em aby to by艂a animacja - ot takie alter intro Disneya. Waham si臋 czy robi膰 animacj臋 w Blenderku czy zaimportowa膰 to do wypasionego (wd. mnie) Unreala i tam dopiero renderowa膰 klatki - na plus Unreala to przede wszystkim mnogo艣膰 opcji i szybszy czas renderu - tylko nie wiem czy moja maszyna pozwoli uci膮gn膮膰 takiego potworka w Unrealu 馃槓聽 Aha a tu koncepcyjna animacja kt贸ra ju偶 idzie do kosza 馃槈聽 聽 Tu kombinowa艂em czy mo偶e nie zrobi膰 ciemnicy i tylko z latarki o艣wietla膰 zamek - m贸j pierwszy pomys艂 by艂 taki: 艁贸dka i widok pierwszo osobowy,聽latarka, cisza i zamek na jeziorze. Ale animacja musia艂a by by膰 koszmarnie d艂uga aby pokaza膰 jego ogrom wi臋c zrezygnowa艂em 馃檪聽ale pomys艂 mo偶e gdzieindziej zrealizuj臋 馃檪聽聽聽 聽 Edytowane 12 Marzec 20214 l przez Mortom
Napisano 12 Marzec 20214 l Tak tylko w kwestii tej latarki, to 偶eby tak o艣wietli膰 zamek, to trzebaby kawa艂 latary 馃檪 聽
Napisano 15 Marzec 20214 l Bardzo fajnie rozbarwione, monochromatyczne, zamek naprawd臋 rob robot臋.聽Aby wzm贸c jeszcze ten z艂owrogi widok zamku, mo偶esz gdzieniegdzie powstawia膰聽pochodnie, pod艣wietlone witra偶e, le偶膮ce czaszki szkielety pos膮gi. A co do o艣wietlenia, to ksi臋偶ycowe to chyba najlepszy wyb贸r. A je艣li chcesz zrobi膰 animk臋, taka 偶abia perspektywa z do艂u (jak na drugim screenie) wzmacnia odbi贸r, dodaje ogromu,聽w艂a艣nie jak 艂贸d藕 wp艂ywa do 艣rodka, podnosi si臋 krata, a 偶eby lepiej by艂o wida膰, dwie pochodnie przed bram膮 zamku. Edytowane 15 Marzec 20214 l przez Pawlito
Napisano 15 Marzec 20214 l Nie przejmuj si臋 d艂ugo艣膰i膮 馃槈 ch臋tnie obejrzymy. Bardzo mi si臋 podoba co do tej pory zrobi艂e艣. Czekam na smoka z niecierpliwo艣ci膮 - strasznie go lubi臋. Ja bym to wrzuca艂 do Unreala - lepiej to si臋 chyba zaprezentuje i wypromuje w portfolio.
Napisano 31 Marzec 20214 l Autor Dzi臋ki panowie za podpowiedzi. Niestety z艂apa艂a mnie chi艅ska zaraza. Przyzaje 偶e by艂o 藕le ale zaczynam chyba wreszcie zdrowie膰 i mo偶e ju偶 za jaki艣 czas wznowi臋 prac臋. Ale pewno bez rehabilitacji oddechowej si臋 nie obejdzie wi臋c b臋d臋 musia艂 troch臋 zwolni膰.聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto