Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Od jakiego艣 czasu majstruje zameczek Kopciuszka - chcia艂em nada膰 mu troch臋 straszniejszy nastr贸j ni偶 jest to w czo艂贸wce film贸w Disneya 馃檪 Jak to mawia艂 John Hammond (Park Jurajski): Na niczym nie oszcz臋dza艂em 馃檪 Staram si臋 da膰 detal na tyle o ile b臋dzie to rozs膮dne (na razie uzbiera艂em 12 mil. tr贸jk膮t贸w a zamek jeszcze nie sko艅czony. Do tego dojdzie聽jeszcze jakie艣 otoczenie drzewka itd.

Acha zamku ma strzec straszeczny smok, a konkretnie ta bestia聽(bestia).聽Znacie j膮 ze 艢pi膮cej Kr贸lewny - jest to nasza milusi艅ska czarownica Maleficenta - prawda 偶e bije od niej ciep艂o domowego domu? (takiego spalonego na popi贸艂).聽

Chcia艂em aby to by艂a animacja - ot takie alter intro Disneya.

Waham si臋 czy robi膰 animacj臋 w Blenderku czy zaimportowa膰 to do wypasionego (wd. mnie) Unreala i tam dopiero renderowa膰 klatki - na plus Unreala to przede wszystkim mnogo艣膰 opcji i szybszy czas renderu - tylko nie wiem czy moja maszyna pozwoli uci膮gn膮膰 takiego potworka w Unrealu 馃槓

Aha a tu koncepcyjna animacja kt贸ra ju偶 idzie do kosza 馃槈

zamek-003.jpg

spacer.png

zamek-001.jpg

zamek-002.jpg

zamek-013.jpg

zamek-012.jpg

zamek-011.jpg

zamek-005.jpg

zamek-004.jpg

zamek-008.jpg

zamek-007.jpg

zamek-014.jpg

zamek-009.jpg

zamek-006.jpg

Disney-cassle-01.jpg

Tu kombinowa艂em czy mo偶e nie zrobi膰 ciemnicy i tylko z latarki o艣wietla膰 zamek - m贸j pierwszy pomys艂 by艂 taki: 艁贸dka i widok pierwszo osobowy,聽latarka, cisza i zamek na jeziorze. Ale animacja musia艂a by by膰 koszmarnie d艂uga aby pokaza膰 jego ogrom wi臋c zrezygnowa艂em 馃檪聽ale pomys艂 mo偶e gdzieindziej zrealizuj臋 馃檪聽聽聽
Disney-cassle-01-cycles.jpg

Edytowane przez Mortom

• Odpowiedzi 5
  • Wy艣wietle艅 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• oj widac napracowanko, szacuneczek 馃檪

• blood_brother
    blood_brother

Tak tylko w kwestii tej latarki, to 偶eby tak o艣wietli膰 zamek, to trzebaby kawa艂 latary 馃檪 聽

• Bardzo fajnie rozbarwione, monochromatyczne, zamek naprawd臋 rob robot臋.聽Aby wzm贸c jeszcze ten z艂owrogi widok zamku, mo偶esz gdzieniegdzie powstawia膰聽pochodnie, pod艣wietlone witra偶e, le偶膮ce czaszki szki

Napisano

Bardzo fajnie rozbarwione, monochromatyczne, zamek naprawd臋 rob robot臋.聽Aby wzm贸c jeszcze ten z艂owrogi widok zamku, mo偶esz gdzieniegdzie powstawia膰聽pochodnie, pod艣wietlone witra偶e, le偶膮ce czaszki szkielety pos膮gi. A co do o艣wietlenia, to ksi臋偶ycowe to chyba najlepszy wyb贸r. A je艣li chcesz zrobi膰 animk臋, taka 偶abia perspektywa z do艂u (jak na drugim screenie) wzmacnia odbi贸r, dodaje ogromu,聽w艂a艣nie jak 艂贸d藕 wp艂ywa do 艣rodka, podnosi si臋 krata, a 偶eby lepiej by艂o wida膰, dwie pochodnie przed bram膮 zamku.

Edytowane przez Pawlito

Napisano

Nie przejmuj si臋 d艂ugo艣膰i膮 馃槈 ch臋tnie obejrzymy. Bardzo mi si臋 podoba co do tej pory zrobi艂e艣. Czekam na smoka z niecierpliwo艣ci膮 - strasznie go lubi臋.

Ja bym to wrzuca艂 do Unreala - lepiej to si臋 chyba zaprezentuje i wypromuje w portfolio.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki panowie za podpowiedzi. Niestety z艂apa艂a mnie chi艅ska zaraza. Przyzaje 偶e by艂o 藕le ale zaczynam chyba wreszcie zdrowie膰 i mo偶e ju偶 za jaki艣 czas wznowi臋 prac臋. Ale pewno bez rehabilitacji oddechowej si臋 nie obejdzie wi臋c b臋d臋 musia艂 troch臋 zwolni膰.聽

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci