Napisano 22 Kwiecień 20213 l no hej witaj na forum 🙂 Wrzucaj wiecej rzeczy, to napewno dostanieszporządnyy feedback 🙂
Napisano 22 Kwiecień 20213 l Rysuj i wrzucaj więcej. Spróbuj też określić co chciałbyś osiągnąć. Na pokazanym poziomie rozważyłbym znalezienie jakiegoś stacjonarnego kursu rysunku tradycyjnego. Wiem, że pandemia itd., ale ta ma się raczej już ku końcowi i warto mieć na uwadze co dalej.
Napisano 23 Kwiecień 20213 l Zwracaj uwagę na proporcje, bo np. każda łapa na rysunku psa wygląda inaczej. Mierz to sobie w wyobraźni, lub nawet linijką. Korzystaj z referencji i nie maluj dopóki nie jesteś pewien kształtu jaki widzisz.
Napisano 26 Kwiecień 20213 l Hej, kilka szybkich uwag: - postaraj się konstruować obiekty z prostych brył, na które później nałożysz detal. Łatwiej wtedy o przestrzenność. Wejdź na tą stronę: https://drawabox.com/ i porób ćwiczenia, które tam są. - nie rysuj jednolitego obrysu po całości. Wykorzystaj przecinające się linie, żeby pokazać, która forma jest bliżej, a która dalej, w ten sposób zbudujesz złudzenie przestrzenności. Zobacz ile to zmienia na przykładzie tych kółek w lewym górnym rogu na mojej poprawce. Pozdro 🙂
Napisano 29 Kwiecień 20213 l W sumie Sebastian wszystko Ci napisał. Ja tylko z ciekawości zapytam: Od jak dawna rysujesz? Ile masz lat? W jaki celujesz w styl? Kreskówkowy? Czy może "naturalistyczny"? (wybacz nie znam nomenklatury fachowców od 2D) Co bardziej lubisz rysować - krajobrazy, żywe stworzenia czy ludzi? Pozdrawiam i wrzucaj dalej, ucz się i słuchaj fachowców z forum - zapewniam że warto 🙂 Edytowane 29 Kwiecień 20213 l przez Mortom