Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hej, kilka szybkich uwag: - postaraj się konstruować obiekty z prostych brył, na które później nałożysz detal. Łatwiej wtedy o przestrzenność. Wejdź na tą stronę: https://drawabox.com/ i porób ćw

• no hej witaj na forum 🙂  Wrzucaj wiecej rzeczy, to napewno dostanieszporządnyy feedback 🙂 

• blood_brother
    blood_brother

Rysuj i wrzucaj więcej. Spróbuj też określić co chciałbyś osiągnąć. Na pokazanym poziomie rozważyłbym znalezienie jakiegoś stacjonarnego kursu rysunku tradycyjnego. Wiem, że pandemia itd., ale ta ma s

Posted Images

Napisano

Rysuj i wrzucaj więcej. Spróbuj też określić co chciałbyś osiągnąć. Na pokazanym poziomie rozważyłbym znalezienie jakiegoś stacjonarnego kursu rysunku tradycyjnego. Wiem, że pandemia itd., ale ta ma się raczej już ku końcowi i warto mieć na uwadze co dalej.

Napisano

Zwracaj uwagę na proporcje, bo np. każda łapa na rysunku psa wygląda inaczej. Mierz to sobie w wyobraźni, lub nawet linijką. Korzystaj z referencji i nie maluj dopóki nie jesteś pewien kształtu jaki widzisz.

Napisano

Hej, kilka szybkich uwag:

- postaraj się konstruować obiekty z prostych brył, na które później nałożysz detal. Łatwiej wtedy o przestrzenność. Wejdź na tą stronę: https://drawabox.com/ i porób ćwiczenia, które tam są.

- nie rysuj jednolitego obrysu po całości. Wykorzystaj przecinające się linie, żeby pokazać, która forma jest bliżej, a która dalej, w ten sposób zbudujesz złudzenie przestrzenności. Zobacz ile to zmienia na przykładzie tych kółek w lewym górnym rogu na mojej poprawce. 

IMG_20210426_134250.thumb.jpg.34a8f2332205d851f918728987254767.jpg.f1401cdae0efe50e003e4ed71efe6a30.jpg

Pozdro 🙂

Napisano

W sumie Sebastian wszystko Ci napisał. Ja tylko z ciekawości zapytam:

1. Od jak dawna rysujesz?
  2. Ile masz lat?
  3. W jaki celujesz w styl? Kreskówkowy? Czy może "naturalistyczny"? (wybacz nie znam nomenklatury fachowców od 2D)
  4. Co bardziej lubisz rysować - krajobrazy, żywe stworzenia czy ludzi?

Pozdrawiam i wrzucaj dalej, ucz się i słuchaj fachowców z forum - zapewniam że warto 🙂 

Edytowane przez Mortom