The_ShadowiX Napisano 22 Kwiecień 2021 Napisano 22 Kwiecień 2021 Jestem początkujący czekam na "krytykę"😀 1 1
KLICEK Napisano 22 Kwiecień 2021 Napisano 22 Kwiecień 2021 no hej witaj na forum 🙂 Wrzucaj wiecej rzeczy, to napewno dostanieszporządnyy feedback 🙂 1
blood_brother Napisano 22 Kwiecień 2021 Napisano 22 Kwiecień 2021 Rysuj i wrzucaj więcej. Spróbuj też określić co chciałbyś osiągnąć. Na pokazanym poziomie rozważyłbym znalezienie jakiegoś stacjonarnego kursu rysunku tradycyjnego. Wiem, że pandemia itd., ale ta ma się raczej już ku końcowi i warto mieć na uwadze co dalej. 1
The_ShadowiX Napisano 23 Kwiecień 2021 Autor Napisano 23 Kwiecień 2021 Właśnie dzisiaj chciałem wrzucić ze dwa albo trzy rysunki
michalo Napisano 23 Kwiecień 2021 Napisano 23 Kwiecień 2021 Zwracaj uwagę na proporcje, bo np. każda łapa na rysunku psa wygląda inaczej. Mierz to sobie w wyobraźni, lub nawet linijką. Korzystaj z referencji i nie maluj dopóki nie jesteś pewien kształtu jaki widzisz. 1
SebastianSz Napisano 26 Kwiecień 2021 Napisano 26 Kwiecień 2021 Hej, kilka szybkich uwag: - postaraj się konstruować obiekty z prostych brył, na które później nałożysz detal. Łatwiej wtedy o przestrzenność. Wejdź na tą stronę: https://drawabox.com/ i porób ćwiczenia, które tam są. - nie rysuj jednolitego obrysu po całości. Wykorzystaj przecinające się linie, żeby pokazać, która forma jest bliżej, a która dalej, w ten sposób zbudujesz złudzenie przestrzenności. Zobacz ile to zmienia na przykładzie tych kółek w lewym górnym rogu na mojej poprawce. Pozdro 🙂 4
Mortom Napisano 29 Kwiecień 2021 Napisano 29 Kwiecień 2021 (edytowane) W sumie Sebastian wszystko Ci napisał. Ja tylko z ciekawości zapytam: Od jak dawna rysujesz? Ile masz lat? W jaki celujesz w styl? Kreskówkowy? Czy może "naturalistyczny"? (wybacz nie znam nomenklatury fachowców od 2D) Co bardziej lubisz rysować - krajobrazy, żywe stworzenia czy ludzi? Pozdrawiam i wrzucaj dalej, ucz się i słuchaj fachowców z forum - zapewniam że warto 🙂 Edytowane 29 Kwiecień 2021 przez Mortom 1
Rekomendowane odpowiedzi