Skocz do zawartości

Featured Replies

• jatat changed the title to Aichi D3A1
  • Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
  • Autor

Instalacja elektryczna poukładana większość kolizji poomijana pozostało poukładanie za tablicą pilota. Kłopot mam z instalacją tlenową nie moge znaleźć żadnego schematu i komunikacją wewnętrzną wiem gdzie był podłączony mikrofon do radiostacji ale gdzie był usytuowany w przedziale bombardiera już nie, co i jak w przedziale pilota to czarna plama może ktoś coś posiada był bym bardzo wdzięczny za jakąś informację.

d3.png

d4.png

Napisano
  • Autor

KLICEK dziękuje.

Na razie interkom pilota wylądował tymczasowo w tym miejscu.

IN1.png

Napisano
  • Autor

Celownik a właściwie namiernik i jego mocowanie na miejscu kabura pistoletu sygnałowego też i masa drobiazgów. W przedziale bombardiera to chyba już wszystko jeszcze poprawki, nity i powrót do przedziału pilota .

c1.png

c2.png

c3.png

c4.png

Napisano
  • Autor

Trochę wolnego udało mi się wygospodarować no i zabrałem się za pierwsze tekstury

01.png

02.png

Napisano

Panie! kierwa jaki detal! 🙂 Ładnie render zaczyna nabierać kształtów.  A prąd w kablach modelowany czy poszedłeś na łatwiznę i odpuściłeś? 😛

Mając taką całą strukturę to aż by się prosiło o zrobienie wybuchu czy innego ostrzału jak to wszystko się odsłania i rozpada a widać, że tytanicznej pracy się nie boisz to można się pokusić i o coś takiego 😛 

Swoją drogą gdyby taki model chcieć zrobić z 10 lat temu to mało który komputer by coś takiego dźwignął i na samą myśl przepuklina się odzywa 🙂

Napisano

Ja to jak widzę taki ogrom pracy i przypominam sobie swoją agonię przy modelowaniu jakiś gnatów, hełmów to aż mi wstyd za siebie 😉

Super robota. 

Napisano
  • Autor

Destroyer  Dzięki wielkie  prąd to niebezpieczna sprawa  może boleśnie przywalić i dlatego  odpuściłem.  Na takie fikołki  jak wybuchy i rozpady raczej czasu nie starczy.

michalo Dzięki wielkie i a niby czemu wstyd ważne jest to że coś chce się się zrobić raz wychodzi lepiej raz gorzej ale zawsze nabywa się jakichś umiejętności.

Napisano
  • Autor

Do wnętrza już nic więcej nie znajdę to czas zacząć teksturowanieuntitled23.thumb.jpg.990d3921a64b36efc145940f5f12d5f9.jpg

Napisano

Bardzo fajne rendery! Ten z wybuchami bardzo dynamiczny ale spróbowałbym nawet trochę motion bluru dodać bo wygląda trochę jak stopklata z zatrzymanym czasem a mb dodałby trochę wrażenia szybkości i ruchu 

Napisano

@jatat ty potem na części sprzedajesz te samoloty? Czy na kilogramy?
Bo ło PANIE! Na bogów grafiki 3D, 2D i 4D! Wypala mi korki ten detal! Posłuchaj Destro z tym MB.
Od siebie dodałbym bardziej dramatyczne niebo - bo teraz trochę jest jak wypad na krewetki z Forestem Gumpem - no ładnie, miło, ale nie słychać w tle działek KMów. I spróbuj lepiej dopasować niebko ze słoneczkiem/oświetleniem, bo na razie to jedno z drugim mało mają wspólnego. No ale to tylko takie gadanie gościa z internetów więc bez spiny 🙂 
Jak mniemam to są rendery jeszcze testowe, więc looz 🙂 

Napisano
  • Autor

Wszystkim wielkie dzięki, wasze cenne uwagi zostaną uwzględnione w tych ostatecznych renderach, te to próbne są, ale to nastąpi dopiero po wakacjach.

Dzięki i pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No i taki koncepcik sobie zrobiłem popołudniu do dalszego rozwnięcia

aaa.jpg

Napisano

Fajnie, spoko, tylko znowu oświetlenie i tło są z innych parafii 🙂 
Nie jestem też znawcą, ale te niebieskie pasy w okolicach pionowego steru i ten zielony akcent pod kabiną pilota mają zbyt dużą intensywność (oczobijny kolor) przez co robią wrażenie sztucznego tworu z CG. Odbicia też strasznie się świcom 😉 i robią wrażenie że to screen z gry a nie render do cinematica 😉 

Jestem wyznawcą takiego podejścia: Jak nie wiesz jak coś zrobić aby było dobre, to podpatrz jak to robią inni 🙂 

Tak więc proponuję przygotować dobrą kawkę, rozwalić się wygodnie na foteliku, zaopatrzyć się w notatniczek przygotować miejsce na dysku i zaglądnąć do tej galerii i się uczyć... bo przyznam, wiedza w tej galerii wypływa z monitora. Musisz tylko ją pomalutku porozkręcać na czynniki pierwsze, dokładnie sobie opisać i powpychać u siebie w pracy 🙂 And DONE! Życzę miłego seansu, bo Oh Boy... czeka cię piękna przygoda w chmurach 😉 
https://www.artstation.com/peterfor 

Pozdr!

Edytowane przez Mortom

Napisano
  • Autor

Mortom tak wiem spokojnie to tylko 15 minutowa robotka teraz coś podłubie, to zielone to głowica bomby, paski nie na tej warstwie i wylazły, wszystko było ustawione ot tak na zasadzie zobaczę co wyjdzie, to tylko zabawa taki miły przerywnik jak się uda oderwać od pracy no i co by ta robota na czapkę nie pierdykła.

Napisano
6 minut temu, jatat napisał:

Mortom tak wiem spokojnie to tylko 15 minutowa robotka teraz coś podłubie, to zielone to głowica bomby, paski nie na tej warstwie i wylazły, wszystko było ustawione ot tak na zasadzie zobaczę co wyjdzie, to tylko zabawa taki miły przerywnik jak się uda oderwać od pracy no i co by ta robota na czapkę nie pierdykła.

👍